Polis ve Zabıta’nın Sosyal mesafe uyarısı yaptığı Banka önlerinde istenilen görüntü oluşurken, Marmara bölgesinin en büyük Pazar yerinde, görevlilerin tüm uyarılarına karşın, alışverişe dalanlar, kuralı unutuyor. ‘Cum Pa’ da oluşan görüntü endişe verdi.

Dünyayı saran ölümcül virüse karşı önerilen tedbirlerden olan ve en etkili kabul gören sosyal mesafeye bir uyuyor, bir uymuyoruz.
Uzmanların tüm çağrılarına karşın, ölümcül virüse karşı gözlenen vurdum-duymazlık çarpıcı yorumlara neden oldu;
“Böyle gidersek hepimiz hasta, hepimiz Mefta…”

UYARINCA ‘TAMAM’,
SONRASINDA YOKUZ..!

Görülmez düşman Covid-19 virüsüne karşı alınabilecek en kolay yönteme, bir uyuyor, biz uymuyoruz. Oluşan görüntülere gelen çarpıcı yorum ise işiteni düşündürüyor; “Böyle giderse hepimiz hasta, Hepimiz Mefta oluruz”
Çarşı, Pazar ve Banka önlerinde, Polis ve Zabıta’nın ‘Sosyal mesafe’ uyarılarına sözle tamam deyip, uygulamaya gelince unuttuğumuzu, fotoğraf kareleri kanıtladı.
Bölgenin en büyük Pazar alanı girişinde,’Cum-Pa’da,  Polis ve Zabıta’nın halk sağlı açısından yaptığı; “Aman dikkat. Sosyal mesafe..” çağrısı adeta  dakikalar içinde unutuluyor, Pazar alanında alış-veriş telaşı başlayınca, dip dibe görüntüler ortaya çıkıyor.
Dün objektiflere yansıyan görüntüler; “Bu kadarına da pes..” dedirtmeye yetti.
Pazar kapısında, ‘giriş ve çıkış’ şeklinde, güvenlik şeritleri çekilerek oluşan koridorda, görevliler alışverişe gelen Çanakkalelileri, sosyal mesafe çağrısı ile uyrdı. Uyarıyı alan vatandaş; “tamam” dese de, beş on dakika sonra bildik görüntüler oluştu.
Çanakkale sokaklarında dün kayda geçen anlar, Pazarda dip dibe, banka ATM önlerinde ise, sosyal mesafe kuralına çoğunlukla riayet edildiğini gösterdi.
Vatandaşların, haftalık Pazar alışverişi yaptığı anlarda, kimi ürünün pahalı, kimi ürünün ise bir önceki haftaya göre fiyat hesabını yaptığı anlarda yaşadığı dalgınlığı, salgını adeta unutturdu, sosyal mesafe işte tam da bu anlarda hiçe sayıldı.
Görevlilerin sıklıkla uyardığı vatandaşların; “Kesemize göre alışveriş yapmaya kalktık, kıyas hesabına daldık,  mesafeyi unuttuk”  şeklindeki ifadelerle kendilerini savundukları gözlemlendi.

Cuma Deren