Dünya’da olduğu gibi, Türkiye’de de gündemin tek başlığına dönüşen ölümcül Virüs salgını bir yana, “ÇOMÜ’ de yaşam devam ediyor, Şifa dağıtan eller zoru başarıyor” dedirten operasyonların ardı arkası kesilmiyor.
Sağlığa kavuşmak için, İl Dışına sevk dönemini sonlandıran hamlede başarıyı sağlayan  ‘Kalp ve Damar Cerrahisi’ kliniği personeli, ‘Kalp Damar’ hastalıklarında her tür cerrahi operasyonu gerçekleştirmeye adeta ant içti.
Klinik Hekimleri; “İl dışı sevklere son verdik. ÇOMA Şifa dağıtan bir sğlık üssüne dönüştü” ifadeleriyle son durumu özetledi.

ÇOMÜ’ DE İNADINA SAĞLIK..!

Çin’ den dünyaya yayılan ölümcül virüs Corona’ nın neden olduğu endişeyi unutturacak güzel haberler, ÇOMÜ’ den yağdı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç zorlu operasyon aynı anda gerçekleşti. Daha önce benzer vakalara il dışı sevklerle şifa kapısı aralayan ÇOMÜ, bundan böyle ‘Şifaya açılan kapı olmaya’ adeta ant içti.
Geçtiğimiz günlerde baş dönmesi, bayılma şikayeti ve göğüs aırısı ile başvuran hastaya yapılan tetkikler sonucunda konulan tanı, acil operasyonu işaret etti.
Kritik koroner arter hastalığı teşhisi ile birlikte, Aort Kapak ta Darlık ve kritik sağ karotis arter (sağ şah damarı) darlığı tanısı konuldu. Hastanın kalp krizi ve felç geçirme riski nedeniyle Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniği adeta alarma geçti.
Doç. Dr. Sedat Özcan  ve. Dr.Ögr.Üyesi Sonay Oğuz tarafından, vakaya Dikişsiz Aort Kapak Değişimi, koroner bypass ve sağ karotis endarterektomi operasyonu aynı seansta gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, Operasyon öncesi ve sonrasında hiçbir sorunla karşılaşılmadı.
Sağlık sektöründe, teknolojik gelişimle birlikte yenilenen cihazlarla her geçen gün başarılı operasyonlara imza attığı gözlenen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde,  Dikişsiz Aort Kapak Ameliyatı , Koroner By-pass ve  Karotis  (Şah Damarı ) ameliyatı aynı anda başarıyla gerçekleştirilmesi, Bundan böyle benzer vakalar dahil pek çok hastalık türünde, il dışı sevklere son verildiği mesajını kamuoyuna verdi.

CORONA SEFERBERLİĞİ BİR YANDA, İNADINA ŞİFA SUNAN OPERASYONLAR DİĞER YANDA.
Ölümcül virüse karşı derman olmak adına seferberlik ilan eden Sağlık Camiasına, günlerdir evlerinin balkonlarından alkışlarla destek sunan Çanakkale halkının, Her türlü Kalp Damar hastalıkları için; “İnadına şifa” sloganı ile mücadele başlatan ÇOMÜ’ nün beyaz melekleri için de alkış ayrı bir fırtınası kopardığı gözlendi.
ÇOMÜ’ deki gelişmelerde haberdar olan yüzlerce vatandaş; “Sağlık çalışanlarımızın, bizlerin sağlığı için başlattığı seferberlik için elimizden gelen bu. Tüm Sağlık camiasının alkışlarımızla yanındayız. Evde kalıyoruz, sıfır temasla ölümcül virüsün yayılmaması seferberliğine katkı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Cuma Deren