Her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk koyma programı ile kutlandı.

Vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacı ile her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası Çanakkale’de kutlandı.  Bu yıl 24 Şubat - 1 Mart 2020 tarihleri arasına denk gelen 31. Vergi Haftası dolayısı ile Çanakkale Defterdarlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında bir Çelenk koyma programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Defterdar Alpay Ekici'nin çelenk sunması ile başlayan programda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de çelenk koydu.  Çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Defterdar Vekili Alpay Ekici yaptı. Ekici Vergi Haftasının önemine değinerek, Defterdarlık olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ekici yaptığı açıklamasında “1990 yılından bu yana verginin, kalkınma ve ekonomik büyümedeki rolünün topluma benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyum alışkanlığının kazandırılması amacıyla, 24 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında 31 incisi kutlanacak olan vergi haftası etkinlik programı Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlamış bulunmaktadır.   Vergi haftası etkinlikleri kapsamında İlimiz merkez ve ilçelerimizde vergi dairelerimiz ve mal müdürlüklerimiz tarafından, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükelleflerimizin işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacaktır.  İlk ve Ortaöğretim öğrencilerimiz, okullarında ziyaret edilecek ve vergi dairelerimiz tarafından, Genç Girişimcilere vergi konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Vergi Haftası programı bu tarihler ile sınırlı olmayıp yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Çanakkale Defterdarlığı olarak vergi dairelerimiz ve mal müdürlüklerimizce vergilerin zamanında ve en kolay şekilde ödenmesi için adalet, tarafsızlık, çözüm odaklılık, güvenilirlik ve sürekli gelişim ilkelerine bağlı olarak çalışmalara devam edilecektir.  Hızla gelişen teknolojik yenilikler, ekonomik faaliyetler ve ortaya çıkan yeni yatırım alanlarında, mükelleflerimizin hizmet beklentilerine en etkin şekilde cevap verebilmek amacıyla, çeşitli internet tabanlı hizmetler hayata geçirilerek vergide dijital dönüşüm sürdürülmektedir” dedi.
 
Cuma Deren