Öğrencilerin daha kaliteli bilimsel projeler üretmesi, bilim dünyasına adapte olması dolayısı ile  Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik, İlçedeki Ortaokul ve Lise öğretmenlerine yönelik 16 saatlik TÜBİTAK Ortaokul/Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Nasıl Yapılır? temalı "TÜBİTAK 2204 Bilimsel Danışmanlık Eğitimi düzenlendi. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Bilim kültürünün yaygınlaştırılması, Okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, Araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak, genç bireylere kazandırılması, Farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması amacı ile TÜBİTAK Tarfından okullarda gerçekleştirilen fuarlarda her yıl binlerce öğrenci projeleri ile yarışmalara katılarak bilim dünyasına adım atıyor. Bu kapsamda öğrencilerin daha kaliteli projeler üretmesi, bilim dünyasına adapte olması dolayısı ile  Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik İlçedeki Ortaokul ve Lise öğretmenlerine yönelik 16 saatlik TÜBİTAK Ortaokul/Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Nasıl Yapılır? temalı "TÜBİTAK 2204 Bilimsel Danışmanlık Eğitimi düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitime çok sayıda öğrenci katılırken, TÜBİTAK bilim projeleri hazırlamaları il ilgili Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Artvinli tarafından   öğrencilere eğitimler verildi.

Öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak / yaşanarak bilimsel çalışmalarla ilişkilendirilmesini sağlamak amacı ile gerçekleştirilen 16 saatlik eğitimler önceki gün tamamlandı. İki gün süren Eğitim kapsamında  ilk günde öğrencilere  TÜBİTAK Ortaokul Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışma Süreci ve 2020 Yılı Yarışmasındaki Yenilikler konularına değinilirken, ikinci günde ise    yapılan eğitimlerde "Yazılan Raporların TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Değerlendirme Kriterlerine Göre Analizleri eğitimleri yapıldı.

İki günde 16 saatte gerçekleştirilen eğitimlerin ardından öğrencilere katılım sertifikaları verildi. Eğitim semineri sonrası düzenlenen Sertifika törenine Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Okul Müdürleri, Ortaokul ve Lise Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.  Seminer sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan BİLEN bir konuşma yaparak Prof. Dr. Eyüp Artvinli'ye çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından seminer programı sona erdi.
 
İsmail Şen