81 İl ve İlçelerinde gönüllü öğretmenlerin çalışmalarıyla gerçekleştirilen “Durakta Matematik E-Twinning” projesi geçtiğimiz Ekim ayında Çan İlçesinde de start verilmişti. Proje kapsamında dergi çıkaran öğrenciler, zor görünen matematik dersini hayatın içinden kattıkları ile kolaylaştırarak, matematiği sevdiren formüllerin yer aldığı dergiyi Kaymakam Mustafa Can’a hediye ettiler.

Öğrencilerin en çok zorlandığı derslerden bir olan Matematiği sevdirme için Milli Eğitim Bakanlığı 81 İl ve İlçelerinde gönüllü öğretmenlerin çalışmalarıyla gerçekleştirilen “Durakta Matematik E-Twinning” projesi başlatmıştı.  Bu projeye Çandan da destek verilmişti ve   Çan Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Yılmaz’ın Çanakkale Temsilciliğini yaptığı projenin tanıtımı 23 Eylül Ortaokulu yanındaki duraklarda, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın da katılımı ile gerçekleştirmişti. Geçen sürede Matematiği geniş kitlelere sevdirmek amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında öğrenciler Durakta Matematik Dergisini çıkardılar. Derginin tanıtımı için Cumhuriyet İlkokulu Öğrencileri, Öğretmenleri Fatma Yılmaz ve Okul Müdürleri Mehmet Ali Kır ile birlikte  Kaymakam

Mustafa Gürdal’ı ziyaret ederek  ziyaret ederek bilgi verdiler.
Durakta Matematik Projeleri ile ilgili çıkardıkları dergiyi Kaymakam Mustafa Gürdal’a takdim eden öğrenciler, Matematiği sevdirmek için yaptıkları çalışmalar ve derginin içeriği hakkında bilgi verdiler.  Sürece destek veren kaymakam Mustafa Gürdal’a teşekkür eden öğrenciler, yapılacak çalışmalarda desteklerinin devam etmesini istediler. Yapılan ziyaretten ve çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mustafa Gürdal ise Öğrencilere başarılar diledi.

Rap Şarkısından Sonra Dergi Çıkardılar
 81 İl ve İlçelerinde gönüllü öğretmenlerin çalışmalarıyla gerçekleştirilen “Durakta Matematik E-Twinning” projesi kapsamında rap şarkısı ile matematiği sevdirmek için klip çeken öğrenciler bu kez de dergi çıkardılar. Çalışmalarını sürdüren öğretmen ve öğrenciler İlçede matematik dersini sevdirmek ve yaygınlaştırmak için yeni projeler üretmeye hazırlanıyor.
 
Cuma Deren