Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Çanakkale’nin Birleşik Çevre Denetimlerine ilişkin denetim programı ile ilgili Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantı ile 18 işletmenin imza yetkilisi, çevre görevlisi ve çevre danışmanlarına anlatıldı.

21.11.2008 tarih ve 27061 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Denetimi Yönetmeliği 22. Maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda hazırlanan, Çanakkale 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek Birleşik Çevre Denetimlerine ilişkin denetim programı, 31 Aralık 2019 tarihli ve 51148829-249- E.296814 sayılı Bakanlık Olur'u ile onaylandı.  Onaylanan bu program hakkında bilgi vermek amacı ile 18 işletmenin imza yetkilisinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetim programında yer alan 18 işletmenin imza yetkilisi, çevre görevlisi ve çevre danışmanlarından oluşan 45 kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat,  Birleşik Çevre Denetimlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verirken, sektörlerin genel durumlarına ve teknik prosedürler konusunda yapılması gerekenlere hakkında da bilgiler verdi. İl Müdürü Bolat’ın açılış konuşmasının ardından Toplantıda,  2020 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  İl   denetim görevlilerince, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanun'a bağlı olarak çıkartılan yönetmelikler çerçevesinde bilgilendirme yapıldı. Toplantıya katılanların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.
 
İsmail Şen