2 Ekim Pazar günü, 2’nci kez  Barış’ a koşacaklar,  Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası’nda buluşacak.
Gelibolu Maratonuna katılacak birçok ülkeden atlet yanı sıra halk koşusunda yer alacak sporcuların, 4 ayrı kategoride yarışacakları bildirildi.

 Savaşılan Topraklarda Kan Değil,
Barış İçin Ter Dökülecek…

 Savaştan Barış çıkarılan topraklarda, 101 yıllık mirasa sahip çıkmak için yapılacak büyük mücadeleye günler kaldı.
‘Barış için koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu öncesi açılan fuar,  anlamlı etkinliğin heyecanını bir tık daha arttırdı.
TURKCELL’in ana sponsorluğunda 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu ‘Barış için koşuyorum’ etkinliği öncesi gerçekleşen fuarı açılışı dün İskele Meydanı’nda gerçekleşti.
Çanakkale’ nin çiçeği burnunda yeni valisi dahil protokol tam kadro oraydı.
 Açılışa Vali Orhan Tavlı, CHP’ li  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanı sıra, GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Tavlı ve beraberindeki heyet,  fuar içinde açılan stantları gezdi ve yetkililerden maratona ilişkin bilgi de aldı.

GERİ SAYIM BAYLADI…
Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bu yıl ikincisi gerçekleşecek ‘Turkcell Gelibolu Maratonu’na birçok ülkeden yüzlerce atlet katılacak.
2 Ekim Pazar günü yapılacak maratonda, halk koşusu da dahil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenleneceği bildirildi.
‘Barış İçin Koşuyorum’ Gelibolu Maratonu’nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu’ndaki start noktasından başlayacak.
İşgalci Fransız birliklerinin çıkarma yaptığı ve adını da Fransızca ‘Ölüm koyu’  anlamına gelen Morto Koyu koydukları   bölgede, 101 yıl sonra, savaşan ülkelerin uluslarının torunları barış için ter akıtacak.
Kan ile sulanmış Gelibolu toprakları bu kez, Şehitler Coğrafyasında can veren ataların torunlarının barış için akıtacağı terle ıslanacak.
Saatler 11.00’i gösterirken startı verilecek yarışta,  atletler Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacaklar daha sonra yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecekler.
 Yarı maraton ise saat 11.15'de yine aynı noktada, Morto Koyu’nda başlayacak.
Maraton komitesi ayrıca, yarış güzergahının 06.00 ile 17.00 saatleri arasında trafiğe kapalı kalacağını hatırlattı.
Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu’ndaki finişe geri dönmüş olacak.
 10 kilometrelik koşu ise saat 11.30'da yine aynı adresten, Morto Koyu’ndan start alacak.
Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek Barış7a koşacak atletler , Morto Koyu’nda yarışı noktalayacak.
Maraton komitesi, büyük katılımın beklendiğini bildirdiği halk koşusunun ise, saat 11.45’te Morto Koyu’ndan başlayıp,  5 kilometre uzunluğunda olacağını açıkladı.
Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 14.00’te de Morto Koyu’nda güün finalinde ödül töreni gerçekleştirileceği de alınan bilgilerden.
Maraton Fuarı ise 1-3 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Merkez İskele Meydanı’nda ziyarete açık kalacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türk Kanser Derneği, ve KALE grubu tarafından desteklenmekte olup,  GTP Turizm A.Ş. tarafından bir yılı aşkındır hazırlıkları yürütülen Maratonun, kentte spor kamuoyunda heyecana da yol açtığı gözlendi.
Çanakkale Zaferinin 100. yılında Ülkemize ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandırmanın heyecanı içinde olduklarını anlatan GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik ve Ziya Artam;'
“Çanakkale Zaferinin 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında, her geçen yıl büyüyerek sürecek uluslararası büyük bir spor organizasyonu düzenlemeyi, ülkemizin ve tüm  dünyanın dikkatini manevi topraklarımıza yöneltmeyi,  arzu ediyorduk. Başardık.
 Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından TURKCELL İletişim A.Ş. bu önemli projenin dünya genelinde büyümesine katkılar sağlamak için isim sponsorluğu antlaşması imzaladı ve sürdürüyor. Bu kapsamda organizasyonun resmi ismi TURKCELL Gelibolu Maratonu oldu” diye konuştu.
Dünyanın birçok noktasında katılan sporcular tarihin en önemli mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşlarının 101. Yılında da,  dünya barışının önemini 'Barış için koşuyoruz' sloganı ile tekrarlayıp bir kez daha vurgulayacaklar. 
 


Kaynak: Haber Merkezi