Çanakkale Kent Konseyi, Elazığ’da yaşanan depremde soğukta kalan vatandaşlara yardım etmek amacı ile başlattığı kampanya ile toplanacak mont, atkı, bere, eldiven, içlik, kazak, bot, battaniye gibi kışlık kıyafetleri bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Elazığ Sivrice’de Cuma günü 20.55’de Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6.75 kilometre derinlikte gerçekleşen Sivrice’deki depremin büyüklüğünü 6,6 olarak belirledi. Elazığ’da yaşanan depremde bir çok ev yıkıldı. 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği deprem sonrasında vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi. Evlerine giremeyen vatandaşlar doğunun soğuk kış şartları ile de mücadele ediyor. Bu kapsamda harekete geçen Çanakkale Kent Konseyi bir kampanya başlatarak, Elazığ’a ulaştırılması için  mont, atkı, bere, eldiven, içlik, kazak, bot, battaniye gibi kışlık kıyafet desteği sağlayacak.

Konu ile ilgili Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamada “ Çanakkale Kent Konseyi olarak #Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında mağdur olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için Kullanılmamış mont, atkı, bere, eldiven, içlik, kazak, bot, battaniye gibi kışlık kıyafet desteği sağlamak için an itibari ile tüm kentlimizin desteklerini Kent Konseyi Çalışma Ofisinde Salı günü saat:17.00’a kadar bekliyoruz” denildi.
 
Cuma Deren