Beyin kanaması geçirip, 4 gün yaşam mücadelesi verdi.  Ailesinin Organ Bağışı kararı ile nakil bekleyen ‘can’ları yaşama bağladı.
AK Parti İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay’ ın kayınpederi Yasa için düzenlenen cenaze töreninde, Çanakkaleli siyasetçiler gibi, Yasa ve Akçay aileleri ve Yasa’ nın sevenleri saf tuttu.

 3 can’a ‘can’ oldu..!

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay’ ın kayınpederi, emekli Polis memuru İrfan Yasa (58), geçirdiği beyin kanaması ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen Yasa’nın organlarını bağışlama kararı alan ailesi, nakil bekleyen hastalara can verdi.
Kısa süre önce, kızının nikahında oluşan ‘mutluluk tablosu’ nun bir parçası olan Yasa, vefatının ardından, 3 ailenin Mutluluğuna dönüştü.
Rahatsızlığı ardından, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesinde 4 gün süren tedaviye olumu yanıt vermeyen 58 yaşındaki İrfan Yasa’ nın beyin ölümü gerçekleşti. Evli ve 2 çocuk babası olan Yasa’nın sayesinde 3 kişi hayata bağlandı.
Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve Hemşire Yeliz Baykala’ nın yaptığı görüşmeler adından, İrfan Yasa’nın ailesi başka canlara can olan organ bağışı kararını aldı.
Organ nakil merkezleriyle temasa geçildi. Yasa’nın iki böbreği ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesinde nakil bekleyen hastalara can olmak üzere alındı.
Üç nakil bekleyen hastaya can olan Yasa, dün öğle namazı ardından kılınan Cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.
Necip Paşa camiinde gerçekleşen cenaze töreninde, Yasa’ ya son görev için Ailesi ve sevenleri bir araya geldi. Cenaze Namazına Vali Orhan Tavlı, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Eski AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve Oda Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı  Ali Tuğrul Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma Deren