Federasyon başkanı Tonka’dan şok uyarı;
“Germenler Şehrimizi Harap Edecek..!”
Kazdağı Şahin’i örneği verdi ekledi;
“Sözde Çevreciler Büyük Sınavda”
“Ormanlara sinek kaydı tıraşın nedeni, bu gün masaya yatacak RES’ ler “ diyerek, sesini yükselten, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Toka’nı sözleri sert oldu;
”Sözde çevrecilerinin suskunluğu belli oldu. İşin içinde Germenler olunca, 3 maymuna devam..!”

Çanakkale İl Özel İdaresi’nde, bu gün gerçekleşecek İl Genel Meclis Oturumu’nun gündem maddeleri arasında yer bulan, RES kurulacak alanlara izin için yapılacak oylamaya dikkat çeken Tonka;
“Alman Siemens sermayesiyle, yaklaşık 20 köy arazisi yok edilecek..
Germenlerin Çanakkale’yi Harap etme planı, düz ara kesimler sayesinde, yok olan Ormanlar ile başladı.” görüşünü savundu.
Haftalardır, Şehir merkezine kuş uçumu 10 kilometre mesafede başlayıp, sinek kaydı tıraş şekilde yok edilen Ormanları Gazeteniz VİTAMİN manşetlerine taşımıştı.
Metalik Maden işletmesi çalışmalarına gösterilen büyük tepkinin bir zerresi,  yok olan Ormanlar için dile gelmemiş, Çevrecilerin büyük sessizliği dikkat çekmişti.

TONKA’DAN, ÇARPICI SORU;
“ORMANLAR, ‘RES’ LER İÇİN Mİ YOK EDİLDİ?”

“ ‘RES’ lere, REST..” denilerek gelen  çarpıcı açıklama, İl Genel Meclis Oturumunu işaret etti.
Çanakkale İl Genel Meclisi’nin bu gün gerçekleşecek oturumunun gündem maddeleri arasında yer bulan ‘RES’ lere izin görüşmesine dikkat çeken Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka; “Büyük facianın ayak izlerini görmek isteyen, burnumuzun dibindeki Ormanların yok oluşuna bir baksın yeter” dedi.

“Germenler Şehrimizi Harap Edecek..!”
Kazdağ Şahin’i örneği verip, “Çevreciler Büyük Sınavda”  diyerek sözlerini sürdüren Tonka, sosyal medoya hesabından da dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.
“Çevreciler büyük sınavda...  Alman Siemens sermayesiyle yaklaşık 20 köy arazisi  yok edilecek...
Yakında kurulacak olan RES sonucu, nesli kaybolacak olan Kazdağı Şahin'ine son bir kez bakın” ifadesi eşliğinde, bir şahin fotoğrafını paylaşımında kullanan Tonka;
“Büyük facianın ayak izleri... Hemen burnumuzun dibinde. Görmek isteyenler, yok olan ormanlarımıza bir baksın yeter.
Metalik Maden işletmeleri faaliyetleri için, kıyameti koparan sözde Çevreciler şimdi büyük sınavda... Çanakkale 'de erozyon sonucu, Atikhisar Barajı, Bayramiç Barajı, Kocabaş Çayı tehlike altında...
Germenler, Çanakkale' yi harap edecek... Bizim tüm çevreciler ve STK'lar bu işe dur demeli... Biz uyarımızı yapmış olduk... Kısacası; Çevreciler, çevre sınavında...” görüşünü savundu.  
Düşünmeye, okumaya, yazmaya ve konuşmaya devam edeceklerinin altını çizen Tonka’ nın, “Ormanlara sinek kaydı tıraşın nedeni, bu gün masaya yatacak RES’ ler “ diyerek, sesini yükseltti.
Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Toka’nı sözleri hayli sert oldu;
”Sözde çevrecilerinin suskunluğu belli oldu. İşin içinde Germenler olunca, 3 maymuna devam..!”

ERDEM SÜREK