Taşınma sürecin kesinleşmesinin ardından çalışmalara başlayan kütüphane yetkilileri, müze binasını en iyi şekilde kütüphaneye çevirerek Çanakkalelilerin hizmetine sundu. Dün itibari ile kapılarını açan Kütüphane modern hali ile vatandaşlara hizmet edecek.

2015 yılında daha modern bir yapıya kavuşturulmak için yatırım programına alınan ve yıkılan Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, geçici olarak Troya caddesinde yeni yerine taşınmıştı. Yıkılan Binanın akıbeti belli olmazken 2018 Troya yılı kapsamında Tamamlanan Troy Müzesi, Çanakkale Merkez’de bulunan Arkeoloji Müzesinin de yükünü kaldıracak şekilde inşa edildi. Troya yılı kapsamında yapımına hız verilen ve tamamlanan Troya Müzesine taşınan tarihi eserler, Merkezdeki Arkeoloji müzesi boş durumda kaldı. Yeni binası yapılmayan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Troya Caddesi yerinden yeni yerine taşınma kararı alındı. Alınan bu kararla, vatandaşlara yeni ve modern bir kütüphane hizmeti vermek amacı ile çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışma neticesinde tamamlanan taşınmanın ardından Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi yeni yerinde kapılarını halka açtı.  

Vali Orhan Tavlı, Yenilenen Kütüphaneyi  Ziyaret Etti
Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Eski Arkeoloji Müzesi Binasının Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödeneği gönderilen ve Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından çevre, iç ve dış cephe yenileme çalışmaları yapılan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan’ın da bulunduğu Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi incelemesinde, 3.066.000,00 TL proje bedeli ile yenilenen ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi hakkında Vali Orhan Tavlı’ya, kütüphane müdürü Osman Zeki Coşar tarafından bilgi verildi. Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nin modern bir kütüphane olarak tasarlandığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Gençlerimizi, çocuklarımızı ve halkımızı okumaya, araştırmaya ve kütüphanemizde vakit geçirmeye davet ediyoruz” dedi.
 
Şerife Erdem