TBMM’ nin açılışının ‘100. Yılına Hitaben’ tamamladıkları çalışmaya ilişkin duygularını VİTAMİN’ e özetleyen ÇGC Başkanı Hafize Akıncı;
“Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımı sayılan, Çanakkale Deniz ve Kara Zaferleri,  Şanlı Türk Ordusu’na ilham olmuş, Şehitler Coğrafyası’nda yazılan destan, dalga dalga yurdu sarmıştı.
7 Düvel’e karşı, Vatan toprağını savunan Türk Milleti, Millet iradesine yön verecek Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ nin (TBMM)  açılışı ardından, Kurtuluşa uzanan yolu kendine düz bilmişti.
Çanakkaleli gazeteciler olarak, Yüce Meclisin açılışının 100. Yılı kutlamalarına bir kıvılcım misali, ‘Gazetecinin cep kitabı’ çalışması ile katkı sunalım istedik” diye konuştu.

ÇANAKKALELİ GAZETECİLER’DEN,
EGEMENLİĞİN TEK ADRESİNE HİTABEN..

Manevi Başkent Çanakkaleli Gazeteciler, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sloganı attı. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Başkent Ankara’da, bir asır önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. Yılına hitaben, ‘Gazetecinin cep kitabı’ ismi verilen bir çalışmayı tamamladı.
Türkiye’nin ilk kadın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı unvanına sahip Hafize Akıncı, Gazeteniz Vitamin’ in; “Neden böyle bir çalışma?”  sorusuna yanıt verdi.
VİTAMİN’ e özel konuşan Akıncı; “Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımı sayılan, Çanakkale Deniz ve Kara Zaferleri,  Şanlı Türk Ordusu’na ilham olmuş, Şehitler Coğrafyası’nda yazılan destan, dalga dalga yurdu sarmıştı.
7 Düvel’e karşı, Vatan toprağını savunan Türk Milleti, Millet iradesine yön verecek Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ nin (TBMM)  açılışı ardından, Kurtuluşa uzanan yolu kendine düz bilmişti.
Çanakkaleli gazeteciler olarak, Yüce Meclisin açılışının 100. Yılı kutlamalarına bir kıvılcım misali, ‘Gazetecinin cep kitabı’ çalışması ile katkı sunalım istedik” ifadelerini kullandı.
 TBMM’ nin 100. Yılına özel hazırladıkları ‘Gazetecinin cep kitabı’ isimli çalışmada, meslektaşlarına hitaben sözler eden Akıncı;
“Halkın bilgi edinmesi için barış, demokrasi ve insan haklarını gözeterek hiç bir ayrımcılığa sapmadan haberler yapan gazetecilik mesleğine sahip sizlere, cemiyet olarak bu güzel kitabı hazırlayarak armağan etmek istedik.
 
Her adımınızda size yol gösterecek, bilgilerinizi tazeleyecek, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın el kitabı olacak bu değerli bilgilerle dolu kaynaktan faydalanacağınızı umuyoruz.
Günümüz dünyasında ulaşılacak bir barış, birliktelik, saygınlık ve sevgi varsa bunun yolu gazetecinin gündem yaratması ile olacaktır.
Bizler gece gündüz demeden bu yolda alnımızın son terine kadar çalışarak, dürüst, gerçekçi politikalarımızla hayata yön veriyoruz.
Kutsal sayılan mesleğimizi yaparken tüm bunları aklımızda tutuyoruz.
Tüm bu görevleri yaparken elinizin altında olması gereken, kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu kaynağı hazırladık ve sizlere armağan ediyoruz.”  görüşünü savundu.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’ nce hazırlanan cep kitabının, Gazetecilere rehber olması dileğini de sözlerine ekleyen ÇGC Başkanı Hafize Akıncı;
 “Millet iradesinin tek adresi, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millette olduğunun ispatı olan,  Yüce Meclisin,  TBMM’ nin 100. Yaşını coşkuyla kutlayacağımız 23 Nisan 2020’ ye,  Şehrimizden kalıcı bir eser bırakmak adına, bu minik çalışmayı hazırladık.
Çanakkale cephesinde olduğu gibi, Kurtuluş Savaşımızın verildiği günlerde, Vatan toprağını canı pahasına savunan Mehmetçiklerimizin yazdığı destanı, o günlerin zor koşullarında yayımlanan gazetelerine manşet eden, Rahmete kavuşmuş meslektaşlarımız gibi, ‘Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır’ bilincine sahip Çanakkaleli gazeteciler olarak, Cumhuriyetimiz gibi, Meclisimizin de ilelebet var olması tek amacız”  ifadelerini kullandı.

Cuma DEREN