10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen kahvaltıda, Vali Orhan Tavlı Gazeteciler ile bir araya gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale Valiliği, İl genelinde faaliyet gösteren gazetecilere yönelik bir kahvaltı programı gerçekleştirdi. Bir otelde düzenlenen programda Gazetecilerle bir araya gelen Vali Orhan Tavlı yaptığı konuşmasında “2020’nin güzel bir sene olmasını diliyorum ve bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.  Sevdiklerinizle 2020 yılında  sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllar temenni ediyorum. 2019 yılını sizlerle birlikte  verimli bir yıl olarak tamamladık. 2018 Troya yılında sizlerle başlattığımız çalışmalar, Troya Müzesi ile ilgili olsun, altyapı üst yapı çalışmaları ile ilgili olsun siz gazetecilerin büyük katkıları oldu. Siz gazetecilerimizin desteği ile Troya Yılının bereketi 2019’a ve 202o yılına da ulaştı. Yapılan çalışmalarda hepimizin emeği var bu nedenle sizlere şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.
Yapılan kahvaltı programının ardından Gazeteciler ile gündemi değerlendiren Vali Orhan Tvlı, günün anlamına binaen Gazetecilere hediyeler verdi. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 
 
Cuma Deren