AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, "İran konusunda hem Türkiye hem Avrupa Birliği aynı çizgide diyebiliriz. Her iki tarafta tansiyonun bir an önce düşürülmesini istiyor" dedi.
 
Çanakkale Belediyesinin ana faydalanıcısı olduğu, "Şehir Eşleştirme Programı" kapsamında, AB'nin hibe desteği ve Kale Grubunun da mali katkısıyla sağlanan "Geleceğin Akıllı Şehirleri İçin Ortaklık Projesi"nin kapanış toplantısı için Şehitler Coğrafyasına gelen Berger, Dünya gündeminin 1 numaralı meselesine, Çanakkale’den değerlendirmelerde bulundu.
 
En kanlı savaşların yaşandığı coğrafyada, ABD-İran gerilimi üzerine konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, gazetecilerin soruları üzerine;
 
"Bütün dünya aslında bu konuyu yakından takip ediyor. Avrupa Birliği içerisinde de bir çok temas gerçekleştiriliyor. Tansiyonun artması herkeste bir endişe kaynağı oluşturdu. Bu çerçevede Avrupa Birliği'nin yüksek temsilcisi ve komisyon başkanı da gerilimin düşürülmesi içinde çabalarda bulunuyorlar." İfadelerini kullandı.
--------------------------------
 
EN KANLI SAVAŞLARIN YAŞANDIĞI ÇANAKKALE’DEN,
ABD-İRAN GERİLİMİ ÜZERİNE…
--------------------------------
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger,  dünya gündemindeki gerginliği, dünyanın en kanlı savaşlarının yaşandığı Çanakkale’de değerlendirdi.
 
"İran konusunda hem Türkiye hem Avrupa Birliği aynı çizgide diyebiliriz.” İfadesi,  Berger’den geldi.
 
“Her iki tarafta tansiyonun bir an önce düşürülmesini istiyor." diyerek, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Berger’ in ifadeleri, adeta savaş endişesi duyanların yüreklerine sur serpecek türden sözlerle geldi.
 
"İran konusunda hem Türkiye hem Avrupa Birliği aynı çizgide diyebiliriz. Her iki tarafta tansiyonun bir an önce düşürülmesini istiyor." Şeklindeki ifadesini, Çanakkale’de katıldığı program ardından, gazetecilerin soruları üzerine eden Berger,  İran ve ABD arasındaki gerilimi tüm dünyanın takip ettiğine de dikkat çekti.
 
Avrupa Birliği'nin de bu konuda bir çok teması bulunduğuna vurgu yapan  Büyükelçi  Christian Berger, "Bütün dünya aslında bu konuyu yakından takip ediyor. Avrupa Birliği içerisinde de bir çok temas gerçekleştiriliyor. Tansiyonun artması herkeste bir endişe kaynağı oluşturdu.
Bu çerçevede Avrupa Birliği'nin yüksek temsilcisi ve komisyon başkanı da gerilimin düşürülmesi içinde çabalarda bulunuyorlar." İfadelerini kulandı.
 
Berger, dünyanın merakla izlediği durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini savunduğu sözlerini şöyle sürdürdü;
TÜRK YETKİLİLER İLE  YAKIN TEMAS 
"Bu sebepten dolayı da cuma günü (10 Ocak 2020)Avrupa Birliğ'nin dış işleri bakanları olağan üstü bir toplantı gerçekleştirecek.
Bunun yanı sıra Türk hükümetinin yetkilileriyle de biz yakın temas halindeyiz.
İran konusunda hem Türkiye hem Avrupa Birliği aynı çizgide diyebiliriz. Her iki tarafta tansiyonun bir an önce düşürülmesini istiyor.
Bunun yanı sıra cuma günü Avrupa Birliği Konseyi'nin yeni başkanı İstanbul'a bir ziyarette bulunacak. Kendisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuları görüşecek." bilgisini paylaştı.
 
Cuma Deren