Biga ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  Makine Teknolojisi bölümü öğrencileri, Öğretmenlerinin de desteği ile CNC router makinesi imal etti. Öğrenciler lap top aracılığıyla çizimlerini makine sayesinde hayata geçirebildikleri makinalarının patentini de aldılar.
?
İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  Makine Teknolojisi bölümü öğrencileri tarafından 4 ayda üretilen makine, tamamen özgün bir tasarıma sahip. CNC router rijit yapı, güçlü motorlar ve sigma profillere sahip makinenin piyasadaki muadillerden farkı ahşap değil, metal işleyebiliyor. Tasarım programları ile tasarlanan parçaların imalatında kullanılabilen son derece hassas ve seri bir makine özelliğini taşıyor. Öğretmenler ve öğrencilerin büyük çabaları ile üretilen makinanın patenti için de başvurular yapıldı. Yapılan başvuruların araştırılmasının ardından  İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi makinanın patentini almaya hak kazandı.

Patent Alan Tek Okul Oldu
İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yaptığı başvurunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumların arasında Çanakkale'den tek patent alan okul oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, "CNC Router" makinesi ile patent almaya hak kazanan ve Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumların arasında Çanakkale'den tek patent alan okul olan İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek makinayı yerinde inceledi.  İlçe Müdürü Bilen, Okulda atölyeleri gezerek okul yöneticileri ve öğretmenlerden "CNC Router" makinesi hakkında ve bölümlerde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen, Patent almaya hak kazanan İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.
 
 İsmail Şen