Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Çanakkale’de de 2020 coşku ile karşılandı. 2019’u geride bırakarak sağlık ve umutlu günlerin dilendiği 2020’nin ilk saatlerinde vatandaşlara yat limanında Belediye tarafından düzenlenen havai fişek gösterisi ile yeni yılı karşıladı.
Çanakkale Belediyesi tarafından Yat Limanında düzenlenen havai fişek gösterisi, kordonboyu ve Truva Atı önünde görsel şölene dönüştü. Binlerce kişinin akın ettiği kordon boyundaki havai fişek gösterisi 20120'nın ilk dakikalarında nefesleri kesti. Çanakkaleliler bu anları fotoğraf ve selfie ile ölümsüzleştirdi. Saatler 00.00'ı gösterdiği 2020 yılının ilk saniyelerinde başlayan havai fişek gösterisiyle görsel şölen yaşandı. Havai fişekler kordonboyu ve Truva Atı'nı aydınlatarak muhteşem manzaralar ortaya çıkardı.

Kepez’de Kutlamanın Adresi Değişmedi
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin en büyük beldesinde kutlama adresi yine değişmedi. Kepez Belediyesi tarafından Yılbaşı Sokağında düzenlenen etkinlikte vatandaşlar hem eğlendi hem de yeni yılı coşkulu bir şekilde karşıladı .Kepez Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Yılbaşı sokağında gerçekleştirilen programa binlerce vatandaş katıldı. Yerel grupların sahne aldığı programda sokakta binlerce vatandaş şarkılar eşliğinde dans ederek, halay çekerek yeni yılı karşıladı. Yeni yılın ilk saniyelerinde ise  gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile gece aydınlandı.

Lapseki Protokolü Yeni Yılı Çanakkale’nin Simgesi Olacak Yerde Karşıladı
 Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve beraberindeki ilçe protokolü yeni yılda görevleri başında olan personelleri ziyaret ederek, yeni yıla görevi başında memurlarla girdiler.  2019 yılının son saatinde Kaymakam Tahir Şahin ile birlikte 1915 Çanakkale köprüsü inşaat alanını gezen, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılamaz, daha sonra yaptığı açıklamada   “İnşallah 2022 nin 18 Mart tarihinde hep birlikte buradan yani Asya’dan Avrupa’ya sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte köprü üzerinden geçeceğiz” dedi.
Köprü inşaatının ziyaretinin ardından Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçvuş Tarkan Kanra, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, ile birlikte yıl başı gecesi görev yapan emniyet, jandarma, hastane, İtfaiye, TEDAŞ, Acil 112 servisi ve yapımı devam eden 1915 Çanakkale köprüsü inşaat alanını gezerek çalışanların yeni yıllarını kutladılar.

Gelibolu’da Yeni Yıla Coşku İle Girdi
Çanakkale Merkezin yanı sıra yeni yıl coşkusu İlçelerde de yaşandı Bunlardan biri olan Gelibolu İlçesinde de gece havai fişeklerle aydınlandı. Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise Belediye Personeli, Gelibolu Yarımadası Katı Atık Depolama Sahası çalışanları, gündüz ziyaret ederek yeni yılda mutluluk ve sağlıklı iyi dileklerini iletirken yeni yılın ilk saatlerinde ise görevi başında Jandarma ekipleri, Hastane personeli, nöbetçi Eczaneler, başta olmak üzere evinde hasta olan vatandaşları da ziyaret ederek yeni yıl için iyi dileklerini iletti.

Çan’da Yeni Yıl Coşkusu Sokakta Yaşandı
Diğer İlçelerde de olduğu gibi Çan İlçesinde de vatandaşlar yeni yılı sokakta karşıladı.  Çan Belediyesi Yeni yıl için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Yeni yıla saatler kala vatandaşlar Atatürk Şehir Meydanında kurulan  sobaların başında ısınırken,  düzenlenen eğlencelerle yeni yıla girmeye hazırlandı. Saatler 00:00’ı gösterdiğinde ise havai fişekler içlçeyi aydınlattı. Belediye Tarafından düzenlenen etkinlik ile vatandaşlar sokakta hem eğlendi hem de yeni yılı karşıladı.
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise yeni yıl dolayısı ile nöbette olan Devlet Hastanesi Personeli, İtfaiye Personeli, Taksicileri, Jandarma ekipleri ve zabıta ekiplerini ziyaret ederek yeni yılında iyi dileklerin iletti. Başkan Öz, 2019’un son saatlerinde ve yeni yılın ilk dakikalarında ise sokakta vatandaşların yanında oldu.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem