Turgut Reis Ortaokulu tarafından hayata geçirilen,  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ve bir yıl süren  ‘Geleceğin Çiftçileri Projesi' önceki gün gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlandı.

Eğitimde hayata geçirdiği projelerle öğrencilerin geleceğini şekillendiren Turgut Reis Ortaokulu, bu yıl yine adından söz ettirecek bir projeyi hayata geçirerek tamamladı. Öğrencilerin Gelecekte meslek seçiminde yardımcı olacak ve yapılan tarım ve hayvancılık gibi çeşitli meslekleri yerinde görmek amacı ile Turgut Reis Ortaokulu tarafından oluşturulan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Geleceğin Çiftçileri Projesi' tamamlandı.  Program kapsamında, Çanakkale’nin bir çok yerinde farklı alanlarda gerçekleştirilen işletmeleri gezerek projeye katılan öğrencilere belge, katkı sunanlara ise teşekkür plaketi verildi. Turgut Reis Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen Belge törenine AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Milli Eğitim Müdüe4ü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Okul Müdürü Şule Yıldızoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Törenin açılış konulmasını yapan ve proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Şule Yıldızoğlu “Turgut Reis Ortaokulu olarak projesiz geçen bir yılımız yok. Ses getiren projelerimiz de oldu. Bu da geçen sene Eğitim Vizyonu çalışmasında bizi birinciliğe taşıdı. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Bu projemiz, Çanakkale’de  bir ilk oldu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber bu projeyi hayata geçirdik. Biz bu proje kapsamında öğrencilerimiz ile beraber hayvansal üretim yapan ve hayvansal gıda üretimi yapan geziler gerçekleştirerek öğrencilerimize farkındalık oluşturmak, bilgilerini geliştirmek ve ileride bu sektöre dair  farkındalıklarını arttırmayı hedefledik.  Bu projemiz 7 ay sürdü. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz Çanakkale’deki bir çok tesisi gezme fırsatı buldu.  Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün bu projeyi gerçekleştirmemize çok katkıları oldu bu yüzden çok teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Projeye katılan öğrencilere belgeleri protokol tarafından takdim edildi, Projeye katkı sunanlara ise teşekkür plaketleri verildi.
 
İsmail Şen