Bu sayede; Ormanlar Kel
Yaban Hayat Evsiz…
Adı gençleştirme diye anılan çalışmaların, sinek kaydı traş şekilde sürdüğü Çanakkale Ormanlık alanlarında oluşan manzara, görenin içini yakıyor.
Merkeze bağlı Bodurlar ve Meraşal  Fevzi Çakmak Köyleri arasında kalan bölgedeki son durumu, VİTAMİN objektifleri özetledi.
Yaban hayatı evsiz, Coğrafyayı ormansız bırakan çalışmaları köylünün bir sözü özetledi;
“Orman yok , civarda hayatta yok..!”

SİNEK KAYDI KESİMLERLE,
YOK OLAN ORMANLAR..!


Birçoğumuzun berber koltuğunda yaptığı bir tarif ile muamele gören Orman alanlarında, görenin içini yakan görüntüler,  adeta tepki sağanağına yol açtı.
 Çanakkale merkezine kuş uçumu 10-20 kilometre mesafede, Coğrafyanın kazandığı yeni görünümü isimlendiren bölge yaşayanı köylüler; “Ormanlara sinek kaydı tıraş” ifadesiyle, uygulamayı özetledi.
Çanakkale ormanlarının son görünümüne, gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü esnasında tanık olan birçok Çanakkaleli; “Coğrafyamıza 2020 tıraşı, hiç yakışmamış” ifadesiyle, gözlemledikleri duruma tepki gösterdi. .
Mevsim gereği alanda üreyen Mantar türlerini toplamak için, özelikle hafta sonları, doğayla bulaşan yüzlerce vatandaş; “Bir önceki yıldan hatırladığı orman alanlarını soran çocuklarımıza, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Şakayla karışık, ‘havalar soğudu ya, ağaçlar üşümüş başka yerlere taşınmışlar’ diyerek, olayı geçiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Adı gençleştirme diye bilinen, Ormanlık alanlardaki çalışmaların, adeta sinek yadı tıraş şekliyle sürmesine,  köylülerin  tepkisi ise ayrı bir düşündürdü.
Kesim yapılan orman alanlarının yakınındaki onlarca köy yaşayanı; ”Sinek kaydı kesimlerle ormanlarımız yok oldu. Yaban hayat evsiz kaldı, doğal yaşam sonlandı”
Düz ara kesimlerle, kelleşen orman alanları için; “Ormanlarımıza Alaburus tıraş yapılıyor. Coğrafyamızın şekli değişiyor.  15-20 yıl sonra büyüyüp, yeniden orman oluşturacağı düşünülen fidanlar,  ya tutmaz ise ne olacak?” diye de sordu.

Cuma Deren