Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de faaliyet gösteren gıda işletmecilerine  ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’ hakkında  bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Müdür Yardımcısı Hakan BATIBEKİ, Şube ve İlçe Müdürleri, teknik personel, il ve İlçelerden gelen Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ "Bakanlığımız tarafından Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 26.01.2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelikle tüketicilerin üst düzeyde korunmasına ilişkin kuralları belirlemenin yanı sıra gıdaların etiketlenmesi, gıda hakkında bilgilendirme ile ilgili genel kurallar, gereklilikler ve sorumlulukları belirlemektedir.  Yapılan düzenleme ile öncelikle yönetmeliğin kapsamı toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye sunulacak gıdanın adı, alerjenler, Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ya da Son Tüketim Tarihi (STT), gıda işletmecisinin unvan ve adresi, menşei, alkol ve domuz kaynaklı bileşene ilişkin bildirim satın alan kişinin görebileceği yerlerde bulundurulması istenmektedir. İnsanların sağlıklı ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmeleri için beslenme ihtiyacı ve tercihlerine uygun yeterli, sağlıklı ve besleyici gıdaya her zaman ulaşabilmeleri gerekmektedir.  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bu çalışmaların en etkili şekilde gerçekleştirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Konuşmalarının ardından Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Ayla GÖRGÜLÜ MANDACI, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği konusunda katılımcılara sunum yaptı. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.