“Çanakkaleli hakkını niye aramıyorsun?” sorusuyla ses veren isim Demokrat Celal Önal oldu.
“DEVLET ARTIK ‘DUR’ DESİN…!”
Doğru Yol Partisi’ nin üç dönem Çan İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve iki dönem İl Genel Meclis Üyeliği görevini sürdüren, Politikanın kurtlarından Önal,
“Belediye Meclisi’nin aldığı kararlara, Valilik halk adına dur demeli.” görüşünü savundu. 
“İki yıldır Çanakkale’de ikamet ediyorum. Çanakkaleli neden sesini çıkarmıyor merak içindeyim” diyerek,
“Bu işin, CHP’ lisi, MHP’ lisi, AK Parti’lisi yok.
Bu mesele insanlık meselesi. Herkes şikayetçi, herkes suskun. Gel de anla?” sorusuna yanıt aradığını söyledi.

HERKES ŞİKAYETÇİ,
HERKES SUSKUN..!


Akıllı su sayacına, 75 lira karşılığında yüklenen 3 ton ‘su’ için, “Bu nasıl bir mantık?” diyerek tepki veren isim, Politikanın kurtlarından Celal Önal oldu.
Halkı soymaya ne hakları var?  
Soygun olarak isimlendirdiği, 75 lira karşılığı 3 ton su için, “Kime anlattıysam herkes şikayetçi, fakat herkes aynı zamanda suskun.
Anlam vermek güç bir durum. Başka şehirlerde benzeri uygulamalara halk isyan eder, sokağa dökülür. Çanakkalelinin bu derin sessizliği, kimin korkusundan kaynaklı?” diye soran Önal;
“Bu işin, CHP’ lisi, MHP’ lisi, AK Parti’lisi, bilmem ne partilisi olmaz. Bu iş siyaset üstü bir mesele. Su, yaşam için olmazsa olmaz. Türkiye’nin en ucuz suyunu vatandaşa ulaştırmakla öğünen isimler, oysa ki en pahalı suyu veriyor. Vatandaş ödediğinin karşılığını alamamak bir yana, adeta soyuluyor. Gram da sesini çıkarmıyor” ifadeleriyle tepki verdi.

SOYGUNUN ADI; KATI ATIK, SIVI ATIK..
Su tahsilatı içinde, Çevre Temizlik Vergisi başta, kalem kalem kesintiler neticesinde,  çeşmeye ulaşacak miktarın azaldığını hatırlatan Önal;
“Çan’lıyım, orada böyle bir uygulama yok. Belediye’si de CHP’ li.  Siyasetçiyim, ilçelerimizde tanımadığım yok.  Ne gariptir ki, oralarda da böyle bir uygulama yok.
Çanakkale, farklı bir Cumhuriyetin yasaları ve kararlarıyla mı yönetiliyor da, 75 liraya, 3 ton su alınabiliyor?” diye soran, dönemin İktidar partisi DYP’ da siyaset yaptığı yıllardan bahseden, Eski İl Genel Meclis üyelerinden Önal;
“Ya biz siyasetten anlamıyormuşuz, ya da şimdiki siyasetçiler pek usta. Halkımızın bu derin sessizliğine de anlam veremiyorum.
Cebimizdeki parayı, hayatın olmazsa olması, gereksinimiler üzerinden çekip alıyorlar, gıkımızı çıkartmıyoruz.” diye konuştu.

MECLİS KARARINI, VALİ VETO EDEBİLİR..
Çanakkale halkının, sağ sol gözetmeksizin siyaset üste düşünmesi gerektiğini savunan ve halka çağrı yapan siyasetin eski kurtlarından Celal Önal; “Halk birilerinden, bazı makamlardan korkuyor olabilir. Çekiniyor olabilir. Halkın şikayeti bir şekilde Devlet yöneticilerine ulaşmıştır diye düşünüyorum. Belediye Meclislerinin aldığı kararları, Vali’nin veto etmesi mümkün iken, sanıyorum halk çok sesini çıkarmadığı için, mağduriyet yaşatan kararlar gündeme gelmiyor v e veto edilme gereksinimi de duyulmuyor. Oysa ki, herkes şikayetçi, fakat herkes bir o kadar sessiz.” İfadeleriyle dikkat çeken değerlendirmede bulundu.
Erdem Sürek