12-18 Aralık Yerli Malı haftası dolayısıyla Bayramiç Ziraat Odası, Anasınıfı Öğrencilerine yönelik İlçede faaliyet gösteren zeytin yağı üretim merkezine bir gezi gerçekleştirildi. Gezide minik öğrenciler, Bayramiç’te üretilen yerli malı zeytinlerin nasıl yağ haline getirildiği hakkında bilgi aldılar.
Bayramiç Ziraat Odası Yerli Malı Haftası nedeniyle yerli ürünlerin kullanılması ve tüketilmesi, Türk Lirasına sahip çıkmak amacı ile Bayramiç 18 Mart Anaokulu öğrencileriyle Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifine sürpriz gezi yaptı. Geziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, Bayramiç 18 Mart Anaokulu Müdür Mukaddes Tursun, Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu, Ziraat Odası Ziraat Yüksek Mühendisi Nihal Kesmen, Ziraat Odası Personeli Eren Mutlu, 18 Mart Anaokulu Öğretmenleri Şerife Çetinkaya Bilgili, Seher Dercan Orhan, Duygu Çakıroğlu, Ece Yavuz Yılmaz ve 70 anaokulu öğrencisi katılım sağladı. Öğrencileri Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tuncay Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi Umut Eroğlu, Muhasebeci Kayhan Ötmen ve personel Adem Uslu karşıladı. Başkan Güngör çocuklara zeytinlerin gelişinden, sıkım işlemine ve paketleme sistemine kadar her bir ince detayı anlatıp gösterdi. Geziden çok memnun oldukları gözlenen çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.
Konuyla ilgili Ziraat Odası Genel Sekreteri Gülçin Zeybekoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi öğretim görmeleri ve bilgilenmeleri için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bugün Bayramiç 18 Mart Anaokuluyla beraber böyle güzel bir etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bizleri misafir eden Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tuncay Güngör’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
 
 
Şerife Erdem