Deniz ulaşımında Dünya markası olma yönünde dev adımlara imza atan GESTAŞ ile, Türkiye Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR)’ nin kurmaylarından Çanakkaleli Armatör Aydın Alaftan, Hamburg SMM 2016’ da Sektöre Dünya kenti, Zaferin kenti Çanakkale’ yi de anlattı.  
 
GESTAŞ ilk kez katıldığı, Dünya denizcilik sektörünün en büyük organizasyonlarından Uluslararası Deniz Ticaret Fuarı SMM 2016’ da, “Artık zarar eden değil, para kazanan GESTAŞ’ ın son teknolojik ürünleri filosuna dahil etmekararı ile Avrupa’ ya açıldığı” adeta duyuruldu.
 
Zarar eden değil, Kazanç getiren Şirketin,  Fuarda LNG, methanol, hibrid, çift yakıtlı sistemler gibi alternatif çevre dostu, düşük emisyonlu sevk sistemleri teknolojileri ve deniz güvenliği alanlarında sektörel olarak çok geniş yelpazede ürünleri takibe aldığı da açıklandı.
 
Türkiye’ yi 2016’ da 6’ıncı uluslar arası fuara katılarak son kez Hamburg’ da temsil eden GİSBİR’ in Dış İlişkiler sorumlusu Çanakkaleli Armatör Aydın Alaftan, Dünya markası olma yolunda adını duyurmaya başlayan GESTAŞ ile Hamburg’a, adeta Çanakkale damgası vurduklarını söyledi.
 
GESTAŞ Genel müdürü Volkan Uslu; hem hizmet kalitesini, hem de marka bilinirliliğini artırmaya yönelik hamleler için katıldıkları Hamburg organizasyonunun, çizecekleri yol haritasına yeni rota bilinci verdiğinin altını çizdi.  
 
-----------------------
 
İki Dev,  SMM’ de Buluştu
 
Türkiye Gemi İnşa Sanayiciler Birliği ile, Şehitler Coğrafyasının deniz ulaşımında marka ismi GESTAŞ, Sektörel yenilikleri büyük buluşmada yerinde inceleyip, bilgi birikimleri de Avrupa’ da paylaşma fırsatı buldu.
------------------------  
 
Dünya denizcilik sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan Hamburg SMM 2016 fuarı, dünya kenti Çanakkale’ nin başarılı isimlerini aynı safta buluşturdu.
 
GESTAŞ Genel müdürü Volkan Uslu, marka şirketlerinin adını, fuara katılan 108 ülkeden 50 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada Avrupa’ ya duyurdukları gibi, hem hizmet kalitesini, hem de marka bilinirliliğini artırmaya yönelik hamleler için katıldıkları Hamburg organizasyonunun, çizecekleri yol haritasına yeni rota bilinci verdiğinin altını çizdi.  
 
 
Türkiye’ nin Denizcilik sektöründeki başarılarını 2016 yılında birbiri ardına katılım gösterdiği 6'ıncı uluslararası fuar ve dünyanın en önemli denizcilik fuarlarından biri olan SMM Hamburg 2016’ ya katılımla aktaran Türkiye Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR)’ in Çanakkaleli kurmaylarından Dış ilişkiler sorumlusu Armatör Aydın Alaftan;
 
“Dünya markası olma yönünde emin adımlarla ilerleyen GESTAŞ ile Çanakkale’ yi Avrupa’ ya bir kez daha anlatma fırsatı da bulduk” diye konuştu.
 
Türk ve yabancı katılımcıların ziyaret ettiği GİSBİR standının ağırladığı önemli isimlerden biri de,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan oldu.
GİSBİR Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Orkun Özek, GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın Alaftan, Genel Sekreter Kemalettin Gür ve Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Özokutucu’ nun,  GİSBİR'i temsilen katıldığı fuar, bu gün (9 Eylül ) sona erecek.
 
Fuarda, Türkiye’ nin sektördeki başarıları yanı sıra,  Şehitler coğrafyasının, Zaferin kenti Çanakkale’ nin gönüllü turizm elçisi gibi tanıtımlara da imza atan isim, GİSBİR kurmayı Armatör Alaftan,  GİSBİR Standını ziyaret eden Türk ve yabancı katılımcılara, yalnızca Türk gemi inşa sanayi ve Türk tersanelerini anlatmakla yetinmediklerini belirtti.
Türk misafirperverliğini de en iyi şekilde gösterdiklerine dikkat çekti.
 
Denizcilik sektörünün önemli şirketlerini, Almanya’da Hamburg’ da buluşturan Uluslararası Deniz Ticareti Fuarı SMM 2016’ nın, 108 ülkeden 50 bin ziyaretçisi arasında Çanakkale’ nin Deniz taşımacılığındaki Marka ismi GESTAŞ’ da yerini aldı.
 
Çanakkale’ nin , 36 mil uzunluğundaki boğazında, Kuzey Ege denizi ve Marmara da da deniz taşımacılığını sürdüren önemli değeri GESTAŞ, ilk kez fuarda yer aldı.
 
Şirketi Genel Müdür Uslu ve beraberindeki ekibi, Hamburg buluşmasında  temsil etti
 
Dünya denizcilik sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olarak gösterilen, Uluslararası Deniz Ticaret Fuarı SMM 2016, 108 ülkeden 50 bin ziyaretçi ve 2100’den deniz taşımacılığı şirketini ayrı adreste buluşturdu.
 
Denizcilik sektörünün devlerini bir araya getiren Hamburg buluşmasında yer alan Çanakkale’nin denizcilik şirketi GESTAŞ Deniz Ulaşım Ticaret A.Ş.  Genel müdürü Uslu;
 
“Bu sayede yeni dönemde hem hizmet kalitesini, hem de marka bilinirliliğini artırmaya yönelik planladığımız hamlelere yeni rota ekletecek, sektördeki yeni gelişmeleri ve teknolojinin son halini de adeta mercek altına aldırtan bir projeye dahil olduk” şeklinde konuşurken, denizcilik sektöründe dünya çapında modelleri örnek almayı hedef olarak belirlediklerini de hatırlattı.
 
GESTAŞ’ ın, ilk kez böyle bir fuarda boy göstermesinde, GESTAŞ  Genel Müdürü Volkan Uslu yanı sıra  İskele Operasyon Müdürü Burak Oruç’ da görev almış oldu.
 
Fuarda, LNG, methanol, hibrid, çift yakıtlı sistemler gibi alternatif çevre dostu, düşük emisyonlu sevk sistemleri teknolojileri ve deniz güvenliği alanlarında sektörel olarak çok geniş yelpazede ürünlerin sergilendiği öğrenildi.
 
SON TEKNOLOJİLER, YAKIN TAKİPTE
 
Çanakkale’DE, 2016’nın ilk 7 ayını zarar eden geçmiş dönemlerin aksine 4.3 milyon TL gibi rekor bir net karla kapatan Gestaş, karını yeni yatırımlara dönüştürme hedefiyle, sektörün önde gelen organizasyonlarına katılma takvimi hazırladığı alınan bilgiler arasında.
 
Büyük projelerle Çanakkale’ye hizmeti; araç ve yolcu taşımacılığında da kaliteli ulaşımı sürdürmeye devam hedefinde olduklarını aktaran Genel müdür Uslu;
 
“Şirketimiz adına , Almanya’daki fuara katılımla,  GESTAŞ’ ın gelecek vizyonu rotasını da gözler önüne serdik. Şirketin marka bilinirliliğini sağlama, iş geliştirme ve uluslararası ortaklarla ticaret yapma vizyonuyla fuarda yer aldık da diyebiliriz” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi