Hayatın her alanında var olmak için çabalayan engelli vatandaşların ne hissettiklerini anlamak, duyguları paylaşmak ve engelleri empati kurarak ortadan kaldırmak amacı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular Basketbol Takımı ile empati maçı gerçekleştirildi. Bir başka empati maçı ise Tekerlekli Basketbol Sporcuları ile Çanakkale Koleji Yıldız Basketbol takımı arasında gerçekleştirildi.
Engellilerin sosyal hayatın her alanında var olduklarını göstermek, toplumda engellilere yönelik ortak bilinç oluşturmak adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular Basketbol Takımı ile empati maçı gerçekleştirildi. ‘Sevgi arsa engel yok’ sloganı ile  18 Mart Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Empati Maçına  Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Şube Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Engelli vatandaşların hislerini anlamak ve hayat içinde yaşadıkları zorlukların sporla farkındalık oluşturulması için gerçekleştirilen Müsabaka sonunda tüm sporculara madalyaları takdim edildi.

Tekerlekli Sandalyede Empati Maçı
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tekerlekli Sandalye Basketbol sporcuları ile Çanakkale Koleji Yıldız Basketbol Takımı arasında Tekerlekli Sandalye Basketbol maçı gerçekleşti. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel Çanakkale Koleji Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  sporcular ve antrenör Caner Cesur, Çanakkale Koleji öğrencilerine 3 Aralık Engelliler günü ile ilgili bilgi verdi. Ardından yalnızca Bedensel Engelli bireylerin yapabildiği Tekerlekli Sandalye Basketbol sporunu anlattı ve tekerlekli spor sandalyesini kullanmayı öğretti. Yapılan eğitim konuşmalarının ardından, bedensel engelli sporcular ile öğrenciler arasında bir müsabaka gerçekleştirildi.
Daha sonra yapılan tam saha maçta güzel görüntüler ortaya çıktı. Maçta öğrenciler, bedensel engelli sporcuların yaptığı tekerlekli sandalye basketbol sporunun normal basketbola göre ne kadar zor olduğunu birebir yaşayarak empati yaptı. Müsabaka sonunda Çanakkale Koleji Öğretmenleri sandalyeye geçti ve güzel görüntüler ortaya çıktı. Tribünde bulunan öğrencilerin destekleriyle, Öğretmenlerin basketlerinin ardından sonlanan etkinlikte, Çanakkale Koleji İlkokul Ortaokul Müdürü Davut Yılmaz etkinliğe katılan sporculara madalya vererek teşekkür etti.
 
Adem Y. Bağ