AK Partili vekil Av. Turan; “Şehrimizin, HDP için pilav dağıtmak, HDP'li belediyelerle protokol imzalamak, isimleri terörle anılan marjinal isimlere konferans ve konser verdirmek gibi Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan işlerle gündeme gelmesine dur diyeceğiz"
AK Parti Grup Başkan vekili Av. Turan ayrıca; “Eğer Çanakkale gerçek bir barış kenti olacaksa Çanakkale’nin tüm kesimlerini kapsayacak organizasyonlar yine Çanakkalelilerin vicdanında karşılık bulan isimler tarafından yürütülmelidir” sözleri ile olası yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
Bienali’n iptal kararına ilişkin bir çıkışa da AK Partili Belediye Meclis üyeleri imza attı.
İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, CHP’ li Çanakkale belediyesi’ nin AK Partili meclis üyeleri;
“Beral Madran açıklamamızdan sonra , Belediyenin Bineal’i iptaline anlam veremedik. O ifademizde de kullandığımız üzere Biz AK Parti Meclis üyeleri olarak bu şahsın,  düzenlemeden çıkartılmasını talep ediyoruz “ diye seslendi.
AK Parti İl yönetiminden, İnsan Hakları Birim Başkanı Şerafettin Uyanık’ ın sosyal medyadan yaptığı açıklamadaki sözü ise dikkat çekti.
“Dün darbeyi destekleyen, genel başkanına hakaret eden bu şahısı işe aldı. AK Partinin tepkisine dayanamayıp çark etti”
---------------------------
Siyaseti, Bianel Gerdi…
AK Partili Meclis üyeleri; “Biz iptal istemedik, o isim çıksın dedik”
---------------------------
Çanakkale Bianeli’nde yer alacak bir isme yönelik karşılıklı söylemler, iptal kararı ile ilginç bir hal aldı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan,  iptal edilen 5. Uluslararası Çanakkale Bienali’ ne ilişkin dikkat çeken sözlerle yazılı bir açıklamada bulundu.
Milletvekili Av. Turan; "Genel Sanat Yönetmenliğini, darbe destekçiliği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ettiği hakaretlerle gündeme gelen Beral Madra’nın yapacak olmasını eleştirdiğimiz Çanakkale Bienali’nin iptal edildiği duyuruldu.
Çanakkaleliler şahittir ki; şehrimizin marka değerine değer katacak her türlü yatırımı, etkinliği, projeyi siyasi hiçbir önyargı olmadan destekledik. Bu duruşumuzu da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi ve ekledi;
“Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi tarihimizde bir ilk olan iktidarı ve muhalefeti ile teröre karşı gösterilen dik duruşun yara almasına sebep olacak tavırları kabul edemeyiz. Eğer Çanakkale gerçek bir barış kenti olacaksa Çanakkale’nin tüm kesimlerini kapsayacak organizasyonlar yine Çanakkalelilerin vicdanında karşılık bulan isimler tarafından yürütülmelidir”
TERÖR VE DARBENİN HER TÜRLÜSÜ İLE MÜCADELE VURGUSU
AK Parti Çanakkale milletvekili Av. Turan, açıklamasında yaşanılan sürece ilişkin dikkat çeken cümlelerle,  Terör ve darbenin her türlüsüyle çok ciddi mücadele edilen dönem hatırlatması yaptı.
Milletvekili Av. Turan şöyle dedi; “Koşulsuz, şartsız darbe karşısında net bir tutum sergileyemeyen bir ismin organizasyon ekibinde bulunması kabul edilemezdi.
İçinden geçtiğimiz hassas süreci göz önünde bulundurarak dile getirmiş olduğumuz teklif söz konusu ismin organizasyonun bir parçası olmaktan çıkarılmasıydı. Organizasyon komitesi ise bunun yerine adeta 'Beral Madra yoksa Bienal de yok' anlayışı içerisinde Bienal’i iptal etmeyi tercih etmiş. Bu bile Çanakkale Bienali'nin kimler uğruna iptal edildiğini ortaya koyuyor aslında.
Önümüzdeki süreçte de Çanakkale, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler gereği birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır.
Umuyoruz ilerideki etkinlikler hassas planlanmış ve herkesin değerlerine saygı duyulduğu bir zeminde gerçekleşir”
DUR DİYECEĞİZ…
AK Parti Grup başkan vekili, Çanakkale’ nin imajını sarsacak her ne girişim olursa olsun, dur diyeceklerine de dikkat çekti ve 
“Şehrimizin, HDP için pilav dağıtmak, HDP'li belediyelerle protokol imzalamak, isimleri terörle anılan marjinal isimlere konferans ve konser verdirmek gibi Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan işlerle gündeme gelmesine dur diyeceğiz" dedi.
AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ;
 “İPTAL DEĞİL, O İSİM GİTSİN İSTEDİK”
Bianel’ in iptal kararının açıklanması ardından, AK Parti il Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP’ li Çanakkale Belediyesinin AK Partili Meclis üyeleri, 
“Öncelikle dünkü  Beral Madran açıklamamızdan sonra , Belediyenin Bineal’i iptaline anlam veremedik. O ifademizde de kullandığımız üzere Biz AK Parti Meclis üyeleri olarak bu şahsın  , düzenlemeden çıkartılmasını talep ediyoruz “ dedi.
AK Partili Belediye Meclis üyeleri adına söz alan Av. Tülay Ömercioğlu; 
“Her sene düzenlenen Çanakkale Bienali’ne farklı fikirde insanların katılması kadar doğal bir şey olamaz. Ancak aleni bir şekilde darbe savunuculuğu yapan bir ismin genel sanat yönetmeni olması kasbul edilemezdi” şeklinde konuştu ve şöyle dedi;
“Bütün toplumu kucaklayan, herkes tarafından kabul görmüş onlarca onurlu sanatçı varken” cümleleri ile  Beral Madran’ı istemediğimizi beyan etmiş, Bienali nin düzenlenmesinin toplumca onay görmüş sanatçılarla devamını istemiş idik di, bienal iptal edil di; 
Darbeyi alkışlayanları alkışlayanlar, kendilerini akıllı sananlar ;  “ben her işi bilirim” diyip hiçbir bilgi donanımlılıklarının  olmadığını bilmedikleri akılsızlık örneği ile aynı doğrultuda  ,olmayan aklın beyin frekansıdır.
Gelelim asıl konumuza , Mersin’de FETOörgüt üyeliği ile  bağı sebebi ile  tutuklanarak cezaevine gönderilen  Erkan Karaaslan’ın  Çanakkale Belediyesi ile bağını sormak için  bu basın toplantısını düzenledik.
Bu şahsın  Web sitesinde bizzat Çanakkale Belediyesine  teşekkür mesajı olduğu gibi, Gelibolu Belediyesine de teşekkür mesajı mevcut.Her iki belediye de CHP belediyesi.
Bu şahıs FETO’ya finansal destek sağlamaktan tutuklanmıştır.
Bu şahsın  e –yöntem A.Ş./ Vizyon Yayıncılık  Lmd Şirk. / Huhkem Lmd Şirk bizzat sahip olduğu veya ortağı olduğu şirketlerdir
Aydın da asli faaliyet gösteren en bu şahsiyet hakkında yapılan araştırma neticesinde  “ AÇIK VEREN BELEDİYELERİN  VERDİKLERİ AÇIKLARI BU KİŞİ İLE ÇÖZDÜĞÜ “  BEYAN EDİLİYOR Kİ ;sarmal ağşeklinde devlet kademelerine yerleşen FETO örgüt üyeleri ile  açıkları hallettiği  iddia ediliyor. 
Çanakkale Belediyesine bakıldığında bu şahısın çeşitli adlarda kurulu şirketlerine, Biz Meclis üyelerine eğitim sözleşmesi- Gelir Arttırıcı çalışmalar- Mali Danışmanlık  hizmetleri alındığı görülüyor.
Bu durumda,  Biz soruyoruz;
1)Çanakkale Belediyesi  Erkan Karaaslan la ne zamandan bu  yana çalışıyor?
2)Eğitim- Mali Danışmanlık hizmetleri için Ne kadar ödeme yapıldı?
3)Başka şirketlerden de öneri alınıp, fiyat araştırması yapıldı mı?
4)Bu hizmetlerin  alımı için bir ilan verilmiş- her kesimin  bu hizmete talip olanların  önerdikleri  hizmet bedeli ve  verecekleri hizmet kategorisi  talepleri dosyalanmış mıdır?
5)Mali denetimler sırasında  Karaaslan veya ekibi teknik desteğe gelmiş midir.
Bu konunun tümü bir yerel gazetede  açıklamaları ile yer aldı. Halk tamamını okudu. Halkın okuduğu, kuşku duyduğu konuda bilgi edinme hakkı mevcuttur. Biz bu soruların yanıtlarının halka arzını Belediyemizden bekliyoruz” dedi.
İNSAN HAKLARI BİRİM BAŞKANINDAN SERT ÇIKIŞ;
“BU ÜLGÜR HİÇ AKILLANMAYACAK…”

AK Parti il yürütme kurulu üyesi ve il insan hakları birim başkanı Şerafettin Uyanık, Bianel de görev alan bir isim için gelen muhalif açıklamalara dikkat çeken sözlerle eklenen diğer bir isim oldu.
AK Partili Uyanık, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında; 
“Bu Ülgür hiç akıllanmayacak. Dün darbeyi destekleyen genel başkanına hakaret eden bu şahısı işe aldı. AK Partinin tepkisine dayanamayıp çark etti. Ülkede darbe oluyor demokrasi meydanlarına Ankarada genel başkanı katılıyor o darbeyi destekleyen bir tavırla demokrasi meydanına gelmiyor. Onlarca kez davet etmemize rağmen. 
Bir pilav dağıtıyor, bir iskele meydanında kilise yapma sevdalarına rüyalarına giriyor....YAPTIRMAZLAR KOÇUM. BU MEYDANLAR BOŞ DEĞİL ARTIK.
 İSTEDİĞİN GİBİ AT KOŞTURAMAZSIN. KARŞINDA,  ENSENDE ARTIK NEFESİNİ HER DAKİKA HİSSETTİĞİN YENİ BİR AK KADROLAR VAR. 
Şüheda şehrindeki binlerce kefensiz yatanın ruhuna ihanet ettirmeyiz buna müsade ettirmeyiz. 
Bu kutsal şehitler diyarının ekmeğini yiyecek suyunu içecek keyifi sefa sürüp bu kutsal topraklarda vatan uğruna uğruna can vermiş şehitlerin ruhuna ihanet içinde olacaksın. İşte orda dur karşıdaki tepeye bak boğazın diğer yakasına ne görüyorsun Ülgür Gökhan.? DUR YOLCU BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAKLAR BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR. şimdi anladın mı mesaj çok net”


Kaynak: Haber Merkezi