Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım her yıl öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlanan Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Öğretmenler Günü için düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 09.00'da Valililk binası önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından saat   Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Kutlama Programı saat 10.00'da Şehit Kıvanç Kaşıkçı Yerleşkesi Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti. Buradaki  Kutlama Programına, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale il merkezi okul/kurum müdürleri, emekli öğretmenler, aday öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, aday öğretmenlerin yemin töreni ile başladı. Ardından emekli öğretmenlerine Hizmet Şeref Belgeleri, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından takdim edildi. 18 Mart İlkokulu öğretmenlerinin hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü programının yapılması ile Kutlama Programı sona erdi.
 
Adem Y. Bağ