Sosyal ortamlara ulaşmanın yanı sıra bir çok alanda sıkıntılar yaşayan engellilere yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda hareket eden Biga İlçesine Bağlı Gümüşçay Atatürk İlkokulu öğrencileri,  görme engelli arkadaşları için masallar seslendirerek, arkadaşlarının gözü oldular.
Gümüşçay Atatürk Ortaokulu öğretmenleri ve okuma gönüllüsü öğrenciler görme engelli çocukların gözü oldular. Gümüşçay Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Duygu Özyörük, öncülüğünde okul müdürü Gökhan Günay, Müdür Yardımcısı Müge Pehlivan, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Murat Özbek  önderliğinde ‘Sesiniz Gözümüz Olsun’ sloganı ile   gerçekleştirilen ‘Sesli kitap okuma’  projesi kapsamında öğrenciler görme engelli vatandaşlar için kitap okudular.

Sevilen Masalları Seslendirdiler
 Gümüşçay Atatürk Ortaokulu  Öğrenciler ‘Sesimiz Gözünüz Olsun’  sloganı ile gerçekleştirdiği  bu sosyal sorumluluk projesi ile empati ve yardımlaşmanın önemini daha iyi kavrayan ve bu değerlere dikkat çekmek için mikrofonun başına geçtiler.  Gönüllü öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla öğretmenleri  önderliğinde ilk olarak belirledikleri masalları incelediler. Daha sonra seslendirme stüdyosunda mikrofonun başına geçen öğrenciler, yaptıkları seslendirmeler ile profesyonelleri bile aratmadılar.  Öğrenciler,  çocuk masalları yazarı Oya Fişek'e ait olan masalları bir seslendirme sanatçısı gibi seslendirdi.

Seslendirdikleri Masalları Görme Engelli Arkadaşlarına Hediye Ettiler
Öğrenciler önce çalışarak daha sonra seslendirdikleri çocuk masalları yazarı Oya Fişek'e ait masalları dijital bir ortama yüklediler. Yapılan tüm aşamaların ardından Gümüşçay Atatürk Ortaokulu   gönüllü öğrencileri , Seslendirdikleri bu masalları Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu/Ortaokulu'nu ziyaret ederek buradaki görme engelli arkadaşlarına dijital ortamda hediye ettiler,
2023 Vizyonu İlçemizde İlmek İlmek İşleniyor
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i de ziyaret eden öğrenciler projeleri hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürüne bilgi verdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen "Okullarımızda değerler olgusunun öğrencilerin akademik dersleri ile beraber yürütülmesinin eğitim öğretime sağladığı katkı yadsınamaz. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerinde yer alan değerler ilçemiz okullarında ilmek ilmek işlenmektedir." diyerek çalışmada katkıları bulunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Adem Y. Bağ