SAHRA TUVALETİNE DEK, ON NUMARA ORGANİZASYONLA GÖRSELLİĞE İMZA ATIP, ADETA SINIFTA KALDIK.  PROTOKOL HARİCİ SANDALYELERİ BİR GÜZEL BOŞ BIRAKTIK.
‘BU GÜN FİDAN, YARIN NEFES’ SLOGANIYLA, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ‘11 KASIM’DA, ÇORUM REKOR KIRDI.
DÜNYANIN BİLİP TANIDIĞI, ZAFERİN, DESTANIN ŞEHRİ ÇANAKKALE, DİKTİĞİ KADARIYLA KALDI. 
11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes…
Leblebi diyarı, ‘Leb’ demeden Leblebiyi anladı. Rekor kırdıran katılıma imza attı.
Şehitler Diyarı, Türkiye’nin ‘Önsözü’ Çanakkale’de ise, Milli Ağaçlandırma günü etkinliği ardında soru bıraktı; “Bizim neyimiz eksik?”
-----------------------------------
Çorum’ un Rekoru, Çanakkale’ yi Yorumlattı;
“Organizasyonda ‘on numara’
Geleceğe nefeste son numara..!”
--------------------------------
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 6 Kasım 2019 tarih ve 2019/24 sayılı genelge ile ilan ettiği ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kutlamaları Çorum’ da Rekor kırdırdı. Çanakkaleliye yaşanılan bu durumu sorgulattı.
Şehitler diyarında,” ‘Her Şehidimiz için On Fidan, der biz de Rekor kırardık’ “görüşünü savunan çok sayıda vatandaş,  ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ törenlerinde oluşan görüntüler üzerinden, dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Ülke genelinde ‘Geleceğe Nefes; 11 Milyon Ağaç’  fidan dikim törenlerinin,  81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiği geçen 11 Kasım günü saat 11.11’ den bahseden çok sayıda Çanakkaleli; “Televizyon Haberlerine konu, rekor kıran il, Şehitler diyarı olur diye bekledik. Çorum kadar olamadık..!” vurgusuyla, hayli sitemkar sözler etti.
‘ORGANİZASYONDA ‘ON NUMARA’, GELECEĞE NEFESTE OLDUK SON NUMARA..’
Çanakkale’de, Milli ağaçlandırma günü nedeniyle düzenlenen törende, sahra tuvaletine dek her türlü detayın düşünüldüğü görkemli organizasyona imza atıldığını dile getiren vatandaşlar,”Katılma gelince sınıfta kaldığımızı, boş sandalyeler ele verdi” diyerek, tören alanında oluşan fotoğrafa dikkat çekti.
“Çanakkale’de protokol harici sıraların boş kaldığını anlatır görseller bir yanda, rekor kıran Çorum’u özetleyen fotoğraflar, başarının da adeta izahı gibi” şekilnde sözlerle, duruma tepki veren vatandaşlar:
 “Lafa gelince pek çevreci, yeşil sevdalısı isimler, Türkiye’nin önsözü Çanakkale’ yi ‘katılımsızlıkları ile bir güzel sonuncu etti” şeklinde manidar sözler de etti.
11 Milyon Ağaç, ‘Bugün Fidan Yarın Nefes…’ sloganıyla, geçen 11 Kasım’da gerçekleşen Milli ağaçlandırma gününde, Çorum’ un kırdığı rekor için; “Leblebi diyarı, ‘Leb’ demeden Leblebiyi anladı. Rekor kırdıran katılıma imza attı. Şehitler Diyarı, Türkiye’nin ‘Önsözü’ Çanakkale’de ise, Milli Ağaçlandırma günü etkinliği ardında soru bıraktı” diyerek, “Bizim neyimiz eksik?”  çıkışına imza atan Çanakkaleliler; “253 bin Şehit Çanakkale Aslanının her biri için 10 fidan dikebilseydik,  rekor kırar, Çünkü Biz Çanakkale’yiz derdik” şeklinde dikkat çeken vurguya da imza attı.
-Çorum' da Dünya Rekoru…
Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü  'fidan dikme etkinliğine' ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum, Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı.” denildi..
Çanakkaleliler bu sözler üzerine sert eleştiriyle geldi;
“232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, Çanakkale’de her bir Şehit için 10 fidan sloganıyla, 10 bin kişi ile  yola çıkılsa, rekor on kat şekliyle kırılabilirdi.
Her şehit için iki fidan desek de kırılabilirdi. Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla,  Türkiye adına tescil edilen rekor, 1 saat içerisinde 303.150 adet fidan toprak ile buluşturularak Guinness Rekoru oldu.” hatırlatması yaptı.
“Her bir Çanakkale Şehidine, ‘iki fidan..’ deseydik, 3 bin de değil,  iki bin kişi olabilseydik, Rekor bizimdi..” diyerek, gelecek yıl için öneri sundu.
Erdem Sürek