Lapseki’de Altın Gümüş Maden faaliyeti gösteren TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu güne kadar 10 binden fazla fidanı toprakla buluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan ’Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında da 6 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.

Küresel ısınma başta olmak üzere yaşanan iklim değişikliklerine karşın hızla artan yangınlar ormanları yok ediyor. Yok olan ormanlar ise ekolojik dengeyi olumsuz etkiliyor. Ülkemizde de son yıllarda PKK Terör örgütlerinin de açıkça destek verdiği orman yangınlarına karşılık Tarım ve Orman Bakanlığı rekor katılımın olduğu bir kampanya başlatarak 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi. Tüm Türkiye Başta olmak üzere kampanyaya destek büyük oldu. Kısa süre içinde sahiplenen 11 milyon fidan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle toprakla buluşturuldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de kamu ve özel sektördeki kurumlar ve vatandaşların katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.
Geleceğe nefes olan ve rekor katılımın olduğu ’Geleceğe Nefes’ seferberliğine bir katkı da TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirildi.  Konu ile ilgili TÜMAD Basın ofisinden basına servis edilen görsel ve yapılan açıklamasa  “ ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğine TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak; Çanakkale Lapseki işletmemizde 6 bin fidanı toprakla buluşturarak destek verdik. ‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin’ 81 ilde eş zamanlı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan ’Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında, 11 Kasım saat 11:11'de 11 milyon fidan Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. İşletmelerinde insana ve çevreye saygıyı kendisine şiar edinen TÜMAD Madencilik, 7’den 77’ye herkesin destek verdiği ’Geleceğe Nefes’ kampanyasına, Çanakkale Lapseki Altın ve Gümüş Madeni İşletmesinde 6 bin fidanı toprakla buluşturarak destek verdi. Lapseki’de TÜMAD’a ait maden sahasında gerçekleşen ağaç dikim seferberliğine TÜMAD Lapseki İşlete Müdürü Çağrı Ökten,TÜMAD Entegre Yönetim Sistemleri & Sürdürülebilirlik Müdürü Bilge Küçükaytan ile çalışanların yanısıra, maden sahasını gezmeye gelen Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrencileri de destek verdi” denildi.

“Bugüne Kadar 10 Bin Fidan Diktik”
Lapseki İşletme Müdürü Çağrı Ökten, daha yeşil bir Türkiye için başlatılan ’Geleceğe Nefes’ seferberliğini duyar duymaz etkin katılım için kolları sıvadıklarını belirterek, “TÜMAD olarak etkinlik kapsamında 6 bin fidanı geleceğe nefes olması için toprakla buluşturmanın, can suyu vermenin onur ve gururunu yaşadık. 2019 yılında yaklaşık 10 bin fidanı bugüne kadar toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak için bundan sonra da her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Şerife Erdem