TÜRKİYE, ‘MİLLİ AĞAÇLANDIRMA’DA. PEKİ YA ÇANAKKALE?

81 İl’ de, 11.11.2019, saat 11.11’ de fidanlar gelecek için toprakla buluştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Ankara’dan sesini yükseltti;
“Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede.
Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı” dedi.
Reis’ in bu okkalı çıkışı, Çanakkale’ nin de Çevre tutkunlarını akıllara getirdi.
Gözler, Çanakkale’ de ki ‘Milli Ağaçlandırma’ etkinliğinde, ‘Ağaç katliamı’ savıyla eylem ve mitingler gerçekleştiren isimleri aradı.
AK Parti Merkez ilçe başkanı Ölçek, dikkat çeken gözlemi üzerine sordu;
“Nerede o çakma çevreciler..?”

EYLEMDE VARLAR,
DİKİMDE YOKLAR..!

Milli Ağaçlandırma seferberliği ülke genelinde hayata geçti. Dün, saat 11.11’ de, milyonlarca fidan toprak ana ile buluştu. Çanakkale’de de, 81 ilde olduğu gibi tören düzenlendi. Kemel  köyünde, ‘Bugün Fidan, Yarın  Nefes’ projesi kapsamında, fidanlar toprakla buluştu.

ÇEVRECİLERE SERT SÖZLER..
Sert sözlerle sesini yükselten iCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Ankara’dan;  “Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı”  diyerek şöyle de sordu;
”Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede.  Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Ankara’da katıldığı fidan dikim etkinliğinde; ; “11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını geçtiğimiz hafta imzaladım. Bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım’ı ve saatlerde 11.11’i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır.
17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 22.6 milyon hektara çıkarttık.
Bizim yeşil sevgimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez”  şeklindeki sözleri ile gündeme damga vurdu.

PEKİ YA ÇANAKKALE..?
Türkiye’nin Manevi Başkenti Çanakkale’de ise, gözler adeta sık sık düzenlenen çevreci eylemlerin katılımcılarını aradı. Ağaç katliamı savıyla gerçekleşen eylem ve mitinglerin birçok katılımcısı, Milli Ağaçlandırma gününde yer almadı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğe Nefes" projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak dün saat 11.11’de 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ölçek sordu; “Çakma çevreciler nerede?”
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Çanakkale’de fidanların toprakla buluştuğu ‘Geleceğe nefes’ projesi kapsamındaki tören sonunda hayli dikkat çeken ifadelerle, açıklamada bulundu.

ÇAKMA ÇEVRECİLER NEREDE
İktidar kurmayı Yıldıray Ölçek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Milli Ağaçlandırma Gününde, ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ projesi
kapsamında fidanlar toprak ile buluştu.” şeklindeki sözleri ardından,  dikkat çeken gözlemi üzerinden hayli sert çıkışa imza attı.
Ölçek; “Gelin görün ki her platformda çevrecilikten bahseden Kirazlı köyündeki kesimler ile ilgili yaygara koparan Merkez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı Kemel köyümüzde yapılan
ağaç dikim töreninde göremedik.
Sayın Gökhan başta Sayın Valimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının dahi yoğun katılım sağladığı ağaç dikim törenine neden katılmamıştır.
Yoksa Başkan Gökhan ağaçlarını kimse görmesin diye başka bir yere mi dikmiştir. Ayrıca Kirazlı ile ilgili eylem yapan sözde çevreciler acaba neredeydiler. Fidanlarımızı topraklarla buluşturduğumuz anda kendileri neredeydiler. Artık Çanakkale halkı bu sözde çevrecileri ve Belediye Başkanını net anlamaya başlamıştır. Amacı farklı ve tamamen halkı yanlış
bilgilendirmeye dayalı bu sözde çevrecilere halkımız yeri ve zamanı geldiğinde gerekli cevabı verecektir.”

Cuma Deren