Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu  resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi.  Etkinliği okullara duyurdu ve ilçe derecesine girecek eserlere ödüllerin  ‘Bayram’ günü verileceğini bildirildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm Yıl Dönümünde ‘Bayram’ ibaresi kullanan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün skandalı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  Duyuru metninde bulunan ‘Bayram’ ifadesinin yazım hatası olduğu belirtilerek soruşturma başlatıldığı açıklandı.  
Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu  resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi.  Etkinliği okullara duyurdu ve ilçe derecesine girecek eserlere ödüllerin  ‘Bayram’ günü verileceğini bildirildi. Okullara tebliği edilen şartnamede 6 Kasım son eser teslim tarihi belirtilip ödüllerin 10 Kasım'ı işaretle  ‘bayram’ günü ifadesi kullanılarak verileceğinin bildirilmesi infial yarattı. Önce sosyal medyaya, sonra  Çanakkale yerel basınına, ardından ulusal basına yansıyan konu sonrasında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinden bir açıklama yapılarak ‘Bayram’ ibaresinin ifade hatası olduğunu belirtti. Açıklamada İl Milli Eğitim Müdürlüğü özür de diledi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi “Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle "Atatürk ve Uygarlık" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki 'ifade hatası' henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş,  yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır” denildi.

“Özür Diliyoruz”
Yapılan yazılı açıklamanın devamında, oluşan yazılım hatasının kasten yapılmadığı belirtilerek “Yazım hatasının 'sehven' yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” denildi.

Adem Y. Bağ