İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Belediye’nin Kasım ayı oturumunda yaşanılanlara sert sözlerle değerlendirmede bulundu.
Seçim ittifakı kurdukları CHP’ li Belediye’nin son Meclis oturumundan bahisle konuşan Uz, diğer illerdeki ittifaklara da değinip, “Çanakkale’de tek adamlık” dedi ve ekledi;
“Çanakkale Belediye Meclisi, AK Partili arkadaşlarımızın da seçildiği bir mütevellidir ve hepsi Çanakkale faydasından yana konuşmakla hükümlüdür. 
Dolayısı ile eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir” dedi.
“Katılımcı demokrasiden bahsediyorsun, ama karar alırken hiçbir şeyi, hiç kimseye sormuyorsunuz. Ben yaptım oldu diyorsunuz.  ‘İki senedir aklınız nerdeydi’ diye bize soran Belediye Başkanına söylüyorum bunu bizim sana söylememiz gerekmez mi?  Ben 7 aydır  Belediye meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu  şehrin Belediye Başkanısınız. Asıl bu karar alınırken sizin aklınız neredeydi” dedi.
MECLİS ÜYESİ KUNT’ TAN MANİDAR ÇIKIŞ;
“ ‘BEN YAPTIM OLDU’ DİYORSUNUZ..!
KATILIMCI DEMOKRASİDEN BAHSEDİYORSUNUZ,
HİÇ KİMSEYE SORMUYORSUNUZ..!”
Kasım ayı Meclis oturumunda, kendisine söz hakkı tanınmayan Meclis üyesi Burak Kunt, CHP’ li Başkan Gökhan’a yüklendi.,
“Katılımcı demokrasiden bahsediyorsun, ama karar alırken hiçbir şeyi, hiç kimseye sormuyorsunuz. Ben yaptım oldu diyorsunuz.  ‘İki senedir aklınız nerdeydi’ diye bize soran Belediye Başkanına söylüyorum, bunu bizim sana söylememiz gerekmez mi? 
Ben 7 aydır Belediye meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu  şehrin Belediye Başkanısınız. Asıl bu karar alınırken sizin aklınız neredeydi” dedi.
----------------------------------
İTTİFAK RESMEN ÇATIRDADI...
UZ’ DAN AYRI, KUNT ‘DAN AYRI VURGU;
“TEK ADAM… ‘BEN YAPTIM OLDU’ CU.. GÖKHAN”
-----------------------------------
Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak kurup 31 Mart’ ta yerel seçime giden ve seçimden sonra da özellikle Belediye Meclisleri’ nde ortaklıklarını sürdüren İYİ Parti, Kasım Meclisi oturumunda şok yaşadı. CHP’ li Başkan Gökhan’ ın tutumu, ittifakı ile arasındaki ipleri adeta gerdi.  
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ ın gündeme ilişkin açıklamalarına,  Meclisten cevap vermesi ve Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt’a ise söz vermemesi gerginliği iyiden arttırdı.
Belediye Meclisinde söz hakkını alamayan Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt, önceki gün Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldzlar, Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ve Yönetim kurulu üyeleri ile beraber bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
İYİ PARTİ KURMAYI UZ’DAN, CHP’Lİ GÖKHAN’A;
“17 YILLIK TEK ADAMLIK SIKINTISI SİZİ SARMIŞ”
Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İyİ Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, diğer illerdeki ittifaklara da değinerek yaptığı açıklamasında tek adamlık vurgusu yaparak “Meclis, AK Partili arkadaşlarımızın de seçildiği bir mütevellidir ve hepsi Çanakkale faydasından yana konuşmakla hükümlüdür.  Dolayısı ile eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık  sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir” dedi.
KUNT KONUŞTU; “İKİ YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ DİYE SORDU, YANIT VEREYİM”;
“KATILIMCI DEMOKRASİDEN SÖZ EDİYORSUN, KARAR ALIRKEN KİMSEYE SORMUYORSUN…!”
Mecliste geçen sessiz boru tartışmalarından sonra sözü kesilen İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt, ise yaptığı açıklamada, Başkan Gökhan’ ın; “İki yıldır aklınız neredeydi’ sorusuna da cevap vererek ve 7 aydır Belediye Meclis Üyesi olduğunu da hatırlatıp;  “Katılımcı demokrasiden bahsediyorsun, ama karar alırken hiçbir şeyi, hiç kimseye sormuyorsunuz. Ben yaptım oldu diyorsunuz.  ‘İki senedir aklınız nerdeydi’ diye bize soran Belediye Başkanına söylüyorum bunu bizim sana söylememiz gerekmez mi?  Ben 7 aydır  Belediye meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu  şehrin Belediye Başkanısınız. Asıl bu karar alınırken sizin aklınız neredeydi” dedi.
İyi Parti’ nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz “Cumhuriyet Halk Partisi ile son olarak 31 Mart Yerel seçimlerinde Millet ittifakı ismini verdiğimiz bir koalisyon kurduk. Koalisyonda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi  ve Demokrat Parti olmak üzere  dörtlü parti ile Millet İttifakı adı altında seçime girdik.  Seçimin ardından Millet İttifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti olarak ittifakı devam ettirdik.  Bunun neticesindedir ki Türkiye’nin bir çok ilinde, bir çok büyükşehir, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere  büyükşehirlerin bir çoğu  iktidar tarafından gitmiş ve Millet İttifakı tarafından kazanmıştır belediyelerimiz.  Bu bağlamda ben de Genel Merkezde Yerel Yönetimlerden sorumlu bir arkadaşınız olarak, Türkiye genelinde yaptığımız bu koalisyon çalışmaları  çok uyumlu bir şekilde devam ediyor. Biz her belediyeden memnunuz.  Gerek İYİ Parti gerekse Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde olsun özverinin neticesinde hoşgörüye dayanan bir yaklaşımla devam ediyoruz Türkiye genelinde.  Malum Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın atamalarında  bir çoğu liyakat sahibi İYİ Partili arkadaşlarımız Belediye’de görev yapıyorlar.  İstanbul’da Ekrem İmamoğlu tarafından devam eden süreçte  Liyakat sahibi, işin ehli İYİ Partili arkadaşlarımız görev yapıyor. Yani bütün Belediyelerde bir uyum içerisinde çalışıyoruz.   Çanakkale’mizde de Cumhuriyet Halk Partisinin gerek İl Başkanının,  gerek İl Yönetiminin, gerekse  Genel Başkan Yardımcısında, İlçe Belediyelerinde  çok güzel ve uyumlu bir şekilde, özveriden kaynaklı birbirimize duyduğumuz sevgiden, saygıdan kaynaklı Çanakkale’ye hizmet noktasında birlikte yürüyoruz1” dedi.

“Söz Vermiyorsan Tek Adamlık Sıkıntısı Sizi Sarmış Anlamına Gelir”
Uz , konuşmasının devamında sözü, Belediye Meclisine gererek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın İYİ Parti üyesine söz vermemesini de değerlendirdi. Rıdvan Uz tek adamlık vurgusu yaptığı konuşmasının devamında “ Bizim anlam veremediğimiz, sadece Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Bey’in geçtiğimiz gün, Mecliste, Partimizin ikinci kuruluş yıldönümünde  şu jet tabiri kullandığı ‘Bir Partinin İlçe Başkanı bunları söylemiş’  Çanakkale’nin menfaati doğrultusunda İl Başkanım, İlçe Başkanım ve Belediye Meclis Üyelerim de  doğruları söylemeye devam edecek. Çünkü biz Türk Milletine bir söz verdik. ‘Biz cesurlar hareketiyiz, iyi ve doğru olan her şeyin arkasında duracağız’ dedik.  Dolayısı ile Merkez İlçe Başkanımızın yaptığı açıklamada, ‘Bir Partinin İlçe Başkanı hadi bakalım bir söz hakkını da siz kullanın’ gibi üslubu bizi rencide eden davranıştır.  Biz orada Belediye Başkanımızdan iki şey beklerdik. Birincisi İYİ Partiyi ikinci yıldönümünde, beraber olduğu koalisyon ortağına  ikinci yılını kutlamasını beklerdik. Ama kutlama yerine saldırı ile karşılaştığımızda tabi ki bunu beklemediğimiz bir olaydı. Akabinde  Meclis üyemiz bu konu ile ilgili söz hakkı almak istediğinde ise  söz verilmedi. Dolayısı ile  Meclis, AK Partili arkadaşlarımızın de seçildiği bir mütevellidir ve hepsi Çanakkale faydasından yana konuşmakla hükümlüdür.  Dolayısı ile eğer siz orada söz hakkı veremiyorsanız 17 yıllık tek adamlık  sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir.  Bunun için bizim, siyaseten ve Çanakkale menfaati için bir İlçe Başkanının  söylediği söze cevap   Belediye Meclisinindir” dedi.

“Cevap Vermenin Yeri Belediye Meclisi Değil”
Rıdvan Uz, konuşmasının devamında Başkanın Meclisi bir cevap yeri gibi değerlendirmesine de değinerek “Belediye Meclisi Çanakkale halkına hizmet eden bir yerdir.   Burada eğer siz İlçe Başkanını muhatap alıp işi cevaplandırmak niyetindeyseniz haliyle oradaki meclis üyelerimiz de  Çanakkale hakkını kullanmaya devam edecektir. Bu da gayet doğaldır. Eğer siz buna cevap verecekseniz, Siz Belediye Başkanlığı görevini bırakıp, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı olabilir istediğiniz cevabı verebilirsiniz.  Ama Bunun yeri kesinlikle Belediye Meclisi değildir.  Belediye Meclisi, Çanakkale Menfaatine ne varsa konuşulacağı ve kararların alınacağı yerdir” dedi.

“Bu Parayı Ödemesi Gereken Kurum Çanakkale Belediyesi”
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt ise Mecliste yaşanan Belediye Personeli servis hizmetleri bedellerine değinerek “1 Kasım Cuma Günü yapılan  Meclis toplantısında, toplantının daha başında Merkez İlçe Başkanımızın yaptığı basın açıklamasına istinaden Ülgür Başkan bir cevap hakkı kullandı.  Ben de ardından söz istediğimde sert bir tavırla, hiddetli bir şekilde ‘söz size ait değildir. Konunun muhattabı siz değilsiniz’ dedi.  Bu durum açıkçası beni özdü.  Başkan burada hatasını anlamış olacak ki ardından söz hakkı verildi. Biz de cevap hakkımızı kullandık.  Fakat, açıkçası  Ülgür Başkanın burada konuyu anlamadığını düşünmüyorum. Anlamak istemediğini düşünüyorum. O yüzden bir kez daha söylüyorum. Belediye Personelinin  servis hizmet bedeli olan 1 Trilyon 300 Milyar para, yeni para ile 1 Milyon 300 bin lirayı  kooperatife ya da kendi personelinize ödeyiniz.  Şayet siz bu ödemeyi yaparsan bir ay önce yaptığınız zam yapılır mıydı? Yapılırsa ne kadar yapılırdı?  Bizim yaptığımız hesaplar ile %5 ile %10 arasında bir indirimi öngörüyoruz. Size soruyorum , hangi kurumun servis hizmet bedelini vatandaş ödüyor? Biz İYİ Parti olarak buna nasıl razı olalım.  Benim öğrenci kardeşlerim, işçimiz, memurumuz, emeklimiz neden bunu ödesin? Bunu ödemesi gereken yer Çanakkale Belediyesi kurumudur. Adalet, özellikle sosyal demokrasi bunu gerektirir” dedi.

“Çıkarcı Firmalar Boruyu Sessiz Hale Getiriyor”
Kasım ayı Meclisinde gündeme gelen diğer konulardan bir olan sessiz boru konusuna da değinen İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt “Kasım ayının bir diğer konusu ise sessiz boru konusuydu.  2017 yılında Çanakkale Belediyesi bir karar aldı. Dedi ki ‘Çanakkale Belediyesi sınırları içerisindeki tüm inşaatlarda sessiz boru kullanılacak’ denildi.  Ama bu sessiz borunun ne olduğunu anlatmadı.  Biz sorduk bize de söylemediler. Çünkü kendileri de bilmiyor.  Bir borunun değeri şu anda 10 TL yani 10 TL’ye boru alabiliyorsunuz. Ama Çanakkale Belediyesi size diyor ki ‘Bu boruyu sessiz olarak kullanacaksın’  Bu borunun sessiz olanı gerçekten doğru bir AR-GE ve iyi yatırım gerektiriyor.  O yüzden size 20 TL’ye mal oluyor bu boru.  Ama bazı çıkarcı firmalar bu boruyu sessiz hale getiriyor.  Çıkarcı firmalar borunun üzerine ‘Sessiz’ yazdığı zaman, Çanakkale Belediyesi kullanmanıza izin veriyor.  Dolayısı ile üzerine ‘Sessiz’ yazarak normal bir boruyu sessiz hale getiren firmaların yaptığı b borular 10 TL’yken 15 TL’ye çıkıyor. Çanakkale halkının bir kuruş zarara uğratılmasına gönlümüz razı değil.

“Asıl Sizin Aklınız Neredeydi”
Mecliste geçen sessiz boru tartışmalarından sonra sözü kesilen Kunt, Başkanın ‘İki yıldır aklınız neredeydi’ sorusuna da cevap vererek ve 7 aydır Belediye Meclis Üyesi olduğunu da hatırlatan Kunt Bu konu ile ilgili Eylül Ayında verdiğimiz önergede, konu ile ilgili araştırma yapılmasını istedik.  İmar komisyonundan iki ay sonra çıkan  cevap şudur ‘Ürünün standardı bulunamamıştır,  O sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ürünün sorulmasına’ diye yazı yazılmıştır.  CHP’li Belediye Meclis Üyemiz İmar Komisyonu Başkanı Deniz Erdem  Canlı yayında şunu söylemiştir ‘Biz bu ürünün standardını aradık bulamadık. Böyle bir şey yok” dedi.  Biz Belediye olarak bunun standardını belirleyemediğimiz bir ürünü nasıl vatandaşa öneririz. Esnafın rekabet hakkını, vatandaşların kandırılmasını nasıl engelleriz.  İşte bu noktada biz itirazımızı dile getirdik  ve bunun ardından her şey kabul edilmişken, komisyon bizim haklı olduğumuzu onaylayan bir açıklama yapmışken Ülgür Başkan hiddetlenmeye başladı. Aynen şu cümleleri söyledi ‘ iki senedir aklınız neredeydi? Ticaret Odası iki senedir neredeydi?  Bu soruyu neden şimdi gündeme getiriyorsunuz’ gibi  konunun muhatabı olan direkt bana  ithamlarda bulunmuştur.   Söz hakkı istediğimde ise ‘Hayır ben cevabımı verdim’ diyerek söz vermedi.  Buradan Başkana cevap veriyorum. Siz hiçbir Sivil Toplum kuruluşuna, Meslek kuruluşuna sormazsanız, onlar da size cevap veremez.  Katılımcı demokrasiden bahsediyorsun, ama karar alırken hiçbir şeyi, hiç kimseye sormuyorsunuz. Bn yaptım oldu diyorsunuz.  ‘İki senedir aklınız nerdeydi’ diye bize soren Belediye Başkanına söylüyorum bunu bizim sana söylememiz gerekmez mi?  Ben 7 aydır  Belediye meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu  şehrin Belediye Başkanısınız. Asıl bu karar alınırken sizin aklınız neredeydi. Siz neredeydiniz? sizin bürokratlarınız bu konunun standardının olmadığı ile ilgili sizi uyarmadı mı?  Bu cevapları duymak istemeyen Başkanıma şını da sormak istiyorum, bizim halka buluşma şansımız, sadece sayın başkanın yönettiği 100 m2’lik  Meclsi salonundan ibaret değildir.  Biz Bu hakkı her yerde buluruz” dedi.  

Cuma Deren – Şerife Erdem