ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR                        

İçişleri Bakanlığı tarafından arsası tahsis edilen,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödeneği karşılanan, Çanakkale  İl Özel İdaresi tarafından Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesislerinin yanında yapımına başlanan Çanakkale Gazi Evi’nde hummalı çalışma devam ediyor.

28 Eylül 2018 tarihinde temeli atılan Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalışmalar son günlerde yoğunlaştı. Kabası biten Gazi Evi’nin çevre düzenlemesi ve ince işçiliği aralıksız devam ediyor. Bir yandan duvar ve kolonlarda kabartma çalışmaları yapılırken bir yandan da pencereler takılarak balkonlara demir korkuluklar monte ediliyor.

Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında ise Gazi Evi bahçesinin bir bölümüne beton döküldü, bazı bölümlerinde ise yeşil alan çalışmaları sürüyor.
4 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip 13 milyon 35 bin 417 TL proje bedelli Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi standartları yüksek, boğaz manzaralı, 40 odalı, restoran ve kafeteryası olacak biçimde planlandı.

 Şerife Erdem