‘Kaz Dağları’ hepimizin isimli hesapta yer alan yazışmalar, ‘Yok artık’ dedirtti.
Nöbetlerin bir katılımcısı, dikkat çeken şu ifadelerle, şok edici soruları sıraladı, sesini yükseltti;
“Aylardır süren nöbete b… atıp, başka nöbet mi başlatıyorsunuz?
Madenciler yapmadı bu yaptıklarınızı. Nedir sizin derdiniz?
Para mı alıyorsunuz, siyasi çakarınız mı var?”
-Metalik maden karşıtı, söylem, eylem, miting ve konserlerin adresi Balaban’da süren nöbet ardından, YENİ BİR NÖBET düşüncesi yaratan, bazı yazışmalarda geçen ifadeler oldu. Bu duruma,sosyal medyadan sert sözlerle eleştiriler yağdı.
-Tehditkar sözler geçen bir yazışmada, gelen vurgu hayli dikkat çekti.
Dile gelen iddia; ‘Şiddeti kim yaptı?’ sorusuna yol açtı..
“UYGULADIĞNIZ ŞİDDETİ, GEZİ PARKINDA İKTİDAR YAPMADI…”
Sosyal medya yazışmaları, ‘Balaban’da neler oluyor?’ sorusunu de beraberinde getirdi.
-Dikkat çeken, soru üreten o yazışma;
“Elimizde videolar var. ‘Kampta yaptıklarınız ile ilgili.’ Uyguladığınız şiddetin binde birini gezi parkında iktidar partisi yapmadı.
Onları ve diğer tüm belgeleri yayınlayacağız. Görsün artık herkes, sizin gerçek yüzünüzü.”
 --------------------------------
YAZIŞMALAR SORU ÜRETTİ,
İDDİALI SÖZLER, ‘ŞİDDET VAR’  DEDİ.
“BALABAN’DE NELER OLUYOR..?”
-----------------------------------------
‘Balaban’da neler oluyor?’ sorusuna yol açan sosyal medya paylaşımları, kamuoyunun diline dolandı.
Çanakkaleler günlerdir, ‘Kaz Dağları’ hepimizin isimli hesapta yer alan yazışmalarda geçen iddiaları ve gerçekliğini tartışır oldu.
Hesaptaki yorumlar ve iddialı ithamlar, okuyanına; ‘Yok artık’ dedirtti.
PARA MI OLUYORSUNUZ? SİYASİ ÇIKARINIZ MI VAR?
Nöbetlerin bir katılımcısı, dikkat çeken şu ifadelerle, şok edici soruları sıraladı; “Aylardır süren nöbete b… atıp, başka nöbet mi başlatıyorsunuz? Madenciler yapmadı bu yaptıklarınızı. Nedir sizin dersiniz? Para mı alıyorsunuz, siyasi çakarınız mı var?”
Kirazlı Balaban, bir süredir devam eden Metalik maden karşıtı, söylem, eylem, miting ve konserlerin adresine dönüşmüştü.
Sosyal medya yazışmaları, ‘Balaban’da neler oluyor?’ şeklindeki yanıtı zor soruyu akıllara getirdi.
Balaban’da süren nöbet ardından, YENİ BİR NÖBET düşüncesi yaratan söylemlerin de geçtiği bazı yazışmalara, sert sözlerle eleştiriler yağdı.
Bazı yazışmalarda da tehditkar sözler geçti. Dikkat çeken o yazışmalardan birinde gelen vurgu hayli merak ettirdi.
Dile gelen iddia; ‘Şiddeti kim yaptı?’ sorusuna yol açtı..
“UYGULADIĞNIZ ŞİDDETİ, GEZİ PARKINDA İKTİDAR YAPMADI…”
Sosyal medya yazışmaları, ‘Balaban’da neler oluyor?’ sorusu gibi, “Ne şiddeti? Kim kime şiddet uyguladı?’ sorularını da akılları getirdi.
 Dikkat çeken, soru üreten o yazışma tam olarak şöyle idi;“Elimizde videolar var. ‘Kampta yaptıklarınız ile ilgili.’ Uyguladığınız şiddetin binde birini gezi parkında iktidar partisi yapmadı.
Onları ve diğer tüm belgeleri yayınlayacağız. Görsün artık herkes, sizin gerçek yüzünüzü.”
DİLLENEN İDDİALARA, O YAZIŞMALAR YOL AÇTI..
Sosyal medyada geçen, nöbet mahalline ilişkin kaleme alınan yazışmalarda bahsedilen video görüntü kayıtlarında, uygulandığı ileri sürülen şiddet içerikli görüntülerden bahsedilmesi, dikkatleri Balaban’a yöneltmeye yetti.
‘Kazdağları hepimizin’ isimli hesapta geçen yazışmaların bazılarında, ‘Terbiyesizler’ vurgusuyla gelen şu ifadeler göze çarptı;
“Elimizde videolar var kampta yaptıklarınızla ilgili. Uyguladığınız şiddetin binde birini gezi parkında iktidar partisi yapmadı. Onları ve diğer tüm belgeleri yayınlayacağız.
Görsün artık herkes sizin gerçek yüzünüzü. Şu güzelim coğrafyadaki destansı mücadelelerin kapkara bir lekesi olarak tarihe geçtiniz şimdiden. Gelecek nesillere miras olarak sizler hakkında kitap yazılmalı ibret olsun diye. Yazıklar olsun gerçekten. Terbiyesizler.”
BAŞKA BİR NÖBET VURGUSU…
Sosyal medya hesabı ‘Kazdağları hepimizin’ de geçen bir başka yazışma ise, ikinci bir nöbet başlatılacağı düşüncesine neden oldu.
O yazışmada, şu ifadeler yer alıyordu; “Ya siz ne terbiyesiz insanlarmışsınız. Aylardır devam eden bir nöbete b.. atıp başka nöbet mi başlatıyorsunuz?
 Şu videodaki üsluba bak. Madenciler yapmadı bu yaptıklarınızı. Nedir sizin derdiniz? Para mı alıyorsunuz, siyasi çıkarınız mı var nedir umurumuzda değil ama hem madencilere hem sizin gibi tiplere rağmen doğadaki masum canlıların yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Elimizde videolar var kampta yaptıklarınızla ilgili. “
Erdem Sürek