Depremin birinci derece olduğu illerden biri olan Çanakkale’de de Deprem bilinçlendirmesine yönelik bir çok etkinlik gerçekleştirildi. Okullardaki eğitim etkinliklerin yanı sıra Afetlere  Hazırlık Yılı kapsamında vatandaşları depreme karşı bilinçlendirmek amacı ile Çanakkale’ye getirilen Deprem Simülasyon Tırı, İskele Meydan vatandaşlarla buluştu. Ankara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Çanakkale'de iskele meydanına getirilen 'Deprem Simülasyon TIR'ı', 'Afetlere Hazırlık Yılı' etkinlikleri kapsamında halkı bilinçlendirmek ve afetlere karşı farkındalığını arttırmak amacıyla eğitimler veriliyor.
AFAD tarafından ilan edilen "Afetlere Hazırlık Yılı" etkinlikleri kapsamında kentlileri bilinçlendirmek ve doğal afetlere karşı farkındalığını arttırmak amacıyla İskele Meydanı’na konuşlandırılan Simülasyon tırrını ziyaret edenlerin arasında Çanakkale Kent Konseyi de vardı. Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllülerin katıldığı ziyarette, eğitmenlerden bilgi alarak 7.4 şiddetinde gerçekleşen Marmara Depremini deneyimini yaşadılar.
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu “Çanakkale Kent Konseyi gönüllüleri olarak ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ etkinlikleri kapsamında halkı bilinçlendirmek ve afetlere karşı farkındalığını arttırmak amacıyla AFAD tarafından İskele Meydanına getirilen 'Deprem Simülasyon TIR'ını ziyaret ettik. Çanakkale’nin birinci derece deprem kuşağında olduğu bilinci ile can kulağı ile dinlediğimiz eğitmenlerimizin konuşmalarının ardından Simülasyon tırında   7.4 şiddetinde gerçekleşen Marmara Depremini deneyimledik” dedi.
 
Adem Y. Bağ