YÖRE HALKININ İDDİASI DİLLENİYOR;
“İŞGAL SÜRÜYOR..!”
“Biz yapsak, cezası çıkardı…” diyerek, Orman arazisi üzerindeki yapılaşma için konuşan onlarca köylü;
“Kışa hazırlık izlenimi veren korunaklı barakalar için, enerji üretecek güneş papelleri de kuruldu. Balaban’ da yerleşim alanı oluştu” ifadeleriyle durumu özetledi.
- Geçen 3 Ekim’ de,Balaban’ lının sözlerine kulak veren Gazeteniz VİTAMİN;  “Orman Alanına Çevreci İşgali…” manşetiyle, yaşanıldığı iddia edileni  kamuoyuna duyurmuştu.
-Metalik maden karşıtı eylemlerin ve konserlerin gerçekleştiği alanın, Devlet mülkü olduğuna dikkat çeken yöre halkı, günler önce şu sözleri etmişti;
” Kayıtlar ‘Orman alanı’ diyor,  Biz göre; Çadırlarla,  işgal…!”
-Çadırların kurulduğu, eylemlerin yapıldığı, konserlerin düzenlendiği alanın Devlet’e ait arazi olduğunu tekrarlayan yöre yaşayanları,  enerji ihtiyacını gidermek için güneş panelleri de monte edilen yapılara ateş püskürdü.
‘HALK EVLERİ’NDEN PANKARTLI MESAJ KİME..?’
Çarşı caddesinde dolaşan birçok Çanakkale yaşayanın dikkatini çeken pankart için getirdiği dikkat çeken yorumlar bir yana,  pankartla verilmek istenen mesajın da merak konusuna dönüştüğü gözleniyor.
Birçok Çanakkalelinin; “ ‘Dağlar bizim..’ diye de okunan ifadeyle;  ‘Kazdağı’ndan Munzur’a, Bu Memleket Bizim’ çıkışı, kimi hedef alıyor?” şeklindeki sözlerle, pankartla verilmek istenen mesajı sorguladığı gözleniyor.
----------------------------
GÜNEŞ PANELLİ YAPILAŞMAYA,
BALABAN’LIDAN TEPKİ VAR..!
---------------------------------
Geçen 3 Ekim’de, Balaban bölgesinde ‘kayıtlarda orman alanı’ ibaresi geçen alanda eylemci işgali olduğunu ileri süren köylüler, bu kez yapılaşma ve berberindeki modernleşme çalışmalarını örnek gösterdi.
Bölge yaşayanları; “Devlet mülkünde, Güneş panelli yapılaşma başladı” diyerek,  günler önce ettikleri sözü tekrarladı. “Biz işgal etsek, mahkeme mahkeme dolaşırız. Çardır eylemcileri ‘Niteliği: Orman alanı’ olarak bilinen alanda gülerdir işgalciydi, şildi kışa hazırlık gibi gözlediğimiz yapılaşma başladı” ifadeleriyle, duruma tepki gösterdi.
Uzunca süredir kamuoyunu meşgul eden, eylem, söylem ve konserlerin adresine dönüşen Balaban’da, göz göre göre işgal eyleminin gerçekleştiği iddiasında bulunan civar köylüler, son olarak gecekondulaşma izlenimi veren çalışmalara dikkat çekti.
Eylemci çadırlarının bulunduğu alanın; ‘Öznitelik Bilgisi’ni aktarır Resmi kayıtlara  göre, Orman alanı üzerinde yer aldığını, bir deyişle de çadırlarla Orman alanının işgal edildiğini günler önce savunan yöre halkı; “Şimdi de gecekondulaşma sürüyor. Güneş enerjisi panellerine dek çalışmalar gözlemliyoruz” ifadesiyle, yaşanılanları özetledi.
YANITI ARANIR SORU ÜRETEN PANKART, ‘HALK EVLERİ’ NDEN..
Balaban’daki yaşanılanlar bir yana, serzenişli ifadelere neden başka bir gelişme de Çanakkale merkezinde gözlendi.
Çarşı caddesi üzerinde dolaşan vatandaşların dikkatini çeken bir pankart için yaptıkları yorum da dikkat çekici oldu.
‘HALK EVLERİ’NDEN PANKARTLI MESAJ KİME..?’  sorusuna yanıt aradığı gözlenen birçok Çanakkalelinin, kulaktan kulağa yayılan yorumlarında; “ ‘Dağlar bizim..’ diye de okunan ifadeyle;  ‘Kazdağı’ndan Munzur’a, Bu Memleket Bizim’ çıkışı kime?”  şeklinde ifadelerde bulunduğu öğrenildi.
Erdem Sürek