17-20 Ekim tarihleri arasında yine Çanakkale’de Truva Atı önünde organize edilen Seremonik Start ile başlayan yarışların birinci günü tamamlandı.
17 Ekim Perşembe günü Seremonik Startın ardından KİPA Özel Seyirci Alanına ulaşan ekipler start sıralarını belirlemek üzere Prolog Etabında zamana karşı yarıştılar. Canam Maverıck X3 ile en hızlı dereceyi yapan yarışan Bulgar Yarışçı Vladıslav Velkov - Ilıyan Georgıev ekibi  oldu. Ekip yapılacak ikinci gün yarışlarında da   ilk sırada start almaya hak kazandı.
İlk gün sonu derecelerine göre en iyi dereceleri yapan ve ertesi gün en önde start alacak ekipler şu şekilde belirlendi. Rally Kategorisinde ilk üç sıra İtalyanların oldu. Mitsubishi Pajero WRC aracı ile İtalyan pilotlar  Andrea Schumarini ve Enrico Gaspari  ikilisi birinci sırada yarışacak. Can-Am Maverick Turbo aracı ile İtalyan Pilotlar Roberto Tonetti-Valentina Rondinelli  Cini ikilisi ise ikinci sırada yarışacak. Üçüncü sırada ise yine İtalyan pilotlar Marco Carrara-Leonardo Cini ise 3. Sırada Mitsubishi Pajero WRC araçları ile start alacak.
Raid Kategorisinde ise ilk üç sıra Türklerin oldu. Ssangyong Korando araçları ile Caner Algönül-Elif Ece Cesur    ilk sırayı alırken, Toyota Hilux araçları ile Bener Baş-Nazife Baş  ikinci sırada yer alacak. Üçüncü sırada ise  Lada 4x4 Urban araçları ile Hasan Vatansever-Mümin Vatansever ikilisi start alacak.
 
Adem Y. Bağ