81 ilde eş zamanlı olarak "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla düzenlenen farkındalık etkinliği kapsamında İl Merkezinin yanı sıra, Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga İlçesinde de bir çok etkinlik gerçekleştirildi.  Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu, Biga Ortaokulu ve Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu önlerindeki yaya geçidlerinde, öğrenciler, daire amirleri vatandaşların katılımı ile yaya nöbeti tutarak, trafikte yaya önceliğine dikkat çektiler. Yapılan yaya nöbeti etkinliğine Kaymakam Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin, ilçe Jandarma Komutanı Yzb. Ufuk Erikli, İlçe Millî Eğitim Müdürü Erkan Bilen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte protokol ve öğrenciler yaya geçişlerine dikkat çekerek, yoldan geçen sürücülere broşür dağıttılar.

Adada Yaya Geçişlerine Dikkat Çekildi

Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası Bozcaada'da gerçekleştirildi.  Trafikte yaya önceliğine dikkat çeken uygulama, İçişleri Bakanlığı'nın "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" projesine kapsamında gerçekleştirilen etkinlk adada, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin tarafından gerçekleştirildi. Bozcaada Kaymakamı Gültekin'in başkanlık ettiği yaya geçidi nöbetine, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Jandarma Komutanı Sinan Günel, Emniyet Amir Vekili Tayfun Süzer ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin araç sürücülerine etkinliği anlatan broşür dağıttı. Proje kapsamında trafik polisleri de İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerine konuyla ilgili eğitim verdi.

Eceabat Da Yaya Güvenliğinin Nöbetçisi Oldu
 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi münasebeti ile yıl Eceabat İlçesinde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.  düzenlenen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliğinin devamı olarak yaya güvenliğini sağlamak amacı ile Kaymakam Hasan Ongu, İlçe Emniyet Amiri, Kurum Amirleri ve öğrenciler katıldı. Zübeyde Hanım Meydanı Cumhuriyet caddesinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" şiarıyla  gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere ve öğrencilere bilgiler verildi.  Etkinliklerde sürücülere, İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, daha önce 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişikliğin “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." şeklinde düzenlendiği hatırlatıldı.
 
Gelibolu’da da Etkinlikler Gerçekleştirildi
 Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetleri kapsamında tüm il, ilçelerde eş zamanlı olarak etkin bir farkındalık sağlanması amaçlı “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla, Gelibolu İlçesinde de etkinlikler gerçekleştirildi.  Kaymakam Hakan Kılınçkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdür  Tahir Karaca, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe kurum amirleri ve öğrencilerin katılımı ile İmam Hatip Ortaokulunun önünde uygulamalı trafik denetimi yapılarak sürücüler, vatandaşlar ve öğrencilerimiz bilgilendirildi. Trafik ekipleri trafik denetim ve kontrol uygulamalarını gerçekleştirirken, Kaymakam Kılınçkaya sürücülerle sohbet ederek özellikle okul civarı ve yaya geçitlerinin bulunduğu bölgelerde yayalara karşı daha duyarlı ve dikkatli olunması konusunda sürücüleri bilgilendirdiler.
 
Cuma Deren