Dünyanın en önemli tematik maratonlarından bir olan  ve bu yıl 5’inci kez düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu Pazar günü gerçekleştirilecek. Kayıtların Cumartesi gününe kadar devam edeceği maratonda büyük heyecan yaşanacak. Gelibolu Tarihi Yarımadasında gerçekleştirilecek maratona binlerce kişinin katılması da bekleniyor.
104 yıl önce Kahraman Mehmetçiğin göğsünü siper ederek destan yazdığı Çanakkale Savaşlarının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadasında Hafta sonu Maraton heyecanı yaşanacak. İlki Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 5.’si yapılacak olan Dünyanın sayılı tematik maratonların arasında yer alan Turkcell Gelibolu Maratonu için kayıtlar ise devam ediyor.
 Türk Sporunun en büyük destekçisi Turkcell’in isim sponsorluğunda bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu için son dört güne girildi. 6 Ekim Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşecek ve bugüne kadar 20 binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte bu yıl da maraton, yarı maraton, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu mücadeleleri olacak. Bu tarihi dokuda koşma heyecanını yaşamak isteyenler için ise kayıtlar devam ediyor.  İnternette gelibolumaratonu.com adresinden kayıt yaptıran herkes bu eşsiz deneyimi yaşama şansına sahip olacak.
Her Katılımcı İçin Bir Fidan Dikilecek
Öte yandan  yaşanan orman yangınları ile her geçengün ormanlık alanlara duyulan ihtiyaçları arttırırken  maratona katılan  her katılımcı için 10 fidanın dikileceği bu yılki organizasyonun teması ise “Adımlar Fidana” olarak belirlendi. Üç yıl önce düzenlenen maratonda katılımcılar için dikilen fidanlarla oluşturulmaya başlanan Turkcell Barış Ormanı, bu sayede büyümeye devam edecek.
Dört kategoride şampiyonlar belli olacak
Turkcell Gelibolu Maratonu’nun en zorlu etabı olan 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu’ndan start alacak. Maraton ve Yarı Maraton için 09.30’da başlayacak yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı maratona katılacak sporcular, maratondaki parkurda bir tur atıp finişe gelecek. 10 kilometrelik koşu da aynı noktadan 10.00’da başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu’nda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise saat 10.15’te aynı noktadan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak.   Turkcell Gelibolu Maratonu’nun klasikleşen Maraton Fuarı 4-5 Ekim’de 17 Burda AVM’de gerçekleştirilecek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
 
Cuma Deren