Muharrem ayı dolayısı ile her yıl Köprübaşında bulunan Şoförler Lokalinde geleneksel hale getirilen Aşure ikramı gerçekleştiren Şoförler Odası, bu yıl da düzenlediği aşure etkinliği ile vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Düzenlenen Aşure Etkinliğine  Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Halkbank Müdürü Vahdettin Madyan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Ejder, Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Engin Kandemir, Şoförler Odası Başkanı Ali Demir, esnaf ve çok sayıda  vatandaşlar katıldı.

Aşure ikramı öncesinde bir konuşma yapan Şoförler Odası Başkanı Ali Demir “Muharrem ayı dolayısı ile geleneksel hale getirdiğimiz Aşure’yi bu yıl yine esnaflarımız ve şoförlerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Allah kabul etse şoför esnafının hayrı diyelim. Okullar da açıldı ve okul servislerimiz de çalışmaya başladı. Bu vesile ile kazasız belasız bir yıl geçmesi ve kazasız belasız bir eğitim dönemi geçmesini diliyorum” dedi.

“Birlik ve Beraberlik İçin Bu Etkinliklere İhtiyacımız Var”
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ise yaptığı açıklamasında bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik sağladığını belirterek “Özellikle bizim gibi Sivil Toplum Kuruluşların Toplumun birlik beraberliğini sağlaması adına, dönem dönem toplumun değerlerine göre, örneğin Ramazan ayında başlayan iftarlar, kandil günlerinde gerçekleştirdiğimiz değişik ikramlarla yapılıyor. Bu ay da Muharrem ayı dolayısı ile teşkilat her yerde, Esnaf ve Sanatkarın adına, ebediyete göçmüş vatandaşlarımızın adına bu tarz etkinlikler yapılıyor. Bu tarz etkinlikleri Esnaf teşkilatı olarak önemsiyoruz. Çünkü toplumun birlik ve beraberliği için böyle şeylere ihtiyacı var. Bu tarz etkinlikler vatandaşlar ile bir araya gelmemiz için bir bahane. O yüzden Muharrem ayını kutluyoruz. Hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.
Halk Bankası Müdürü Vahdettin Madyan ise, Şoför Esnafına kazasız belasız bir yıl dileyerek yaptığı açıklamasında “Ben de Muhrem ayını kutluyorum. Esnafımız için de hayırlı olsun ve kazançları bereketli olsun ve Aşure gibi çoğalsın. Şoför esnafımıza da kazasız belasız bir yıl diliyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Muharrem ayı dolayısı ile Şoförler Odası tarafından geleneksel hale gelen  Aşure etkinliği kapsamında hazırlanan Aşureler vatandaşlara dağıtıldı.
 
Adem Y. Bağ