Çanakkale’nin Marka değerlerini çeşitli eylemlerde kullanarak zarar verenlerin   tersine Çanakkale Markalarına değer katanlar da her geçen gün artıyor.  Kentteki bazı Oda Başkanları ve STK temsilcilerinin ‘Çanakkale markalarına zarar veriyorsunuz’  uyarılarına rağmen, Çanakkale’nin marka değerlerine verilen zararların arttığı son günlerde bir güzel haber de Türkiye’nin organik adası Gökçeada’dan geldi.    7 Ağustosta başlatılan ve çalışmalarına devam edilen, Gökçeada kuzusunun markalaşması projesi kapsamındaki coğrafi işaret çalışmaları  devam ediyor.  Projenin neticelenmesi ile Gökçeada’nın Kuzusu Çanakkale’nin Marka Değerlerinin arasında yerini alacak.
 
Tarihi, turizmi, doğal yaşamı, mimarisi ve otantik özellikleri ile son yılların en gözde yerlerden biri haline gelen Gökçeada geçtiğimiz yıllarda Organik Ada ünvanını kazanmıştı. Zeytinyağı, peynir, süt ve bir çok tarım ürünü ile marka haline gelen Gökçeada’ya yeni bir marka daha kazandırılıyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından 7 Ağustosta başlatılan ve çalışmalarına devam edilen, Gökçeada kuzusunun markalaşması projesi kapsamındaki coğrafi işaret çalışmaları  devam ediyor.  
Adaya has hayvanlardan bir olan Gökçeada kuzusunun proje sonucunda  coğrafi işaret almaya hak kazanarak, adanın markaları arasında yerini alması bekleniyor.
Adada özgürce dolaşarak beslenen Kuzuların sütünden elde edilen peynirlerin marka haline gelmesi ile sadece Çanakkale’de değil bir çok illerden talep ediliyor. Bu talepleri değerlendirmek üzere harekete geçen Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Sadece paynirin değil, Kuzunun kendisinin de marka olması için çalışmalar başlattı. Markalaşma için çalışmalar devam ederken, alınacak neticede Gökçeada kuzusu, başta Türkiye olmak üzere Tüm dünyaya tanıtılacak.  
……………………………………………………………..
 Adanın Özgür Kuzusu Marka Olmaya Hazırlanıyor
Tarım ve Turizmin yanı sıra hayvancılıkla da ön plana çıkan Türkiye’nin organik Adası Gökçeada’nın Kuzusu da markalaşıyor. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından 7 Ağustosta başlatılan Gökçeada kuzusunun markalaşması projesi kapsamındaki coğrafi işaret çalışmaları devam ediyor.
Ezine Peyniri, Bayramiç Elması, Bayramiç Beyazının yanı sıra geçtiğimiz günlerde Bayramiç Kazdağı coğrafi işaret çalışmaları kapsamında markalaşma yolunda önemli adımlar atılmıştı. Her yönüyle marka olma yolunda adım adım yükselen Çanakkale’nin bir değeri olan ve Türkiye’nin organik adası olarak bilinen Gökçeada kuzusu  için de  Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından 7 Ağustosta markalaşması projesi kapsamındaki coğrafi işaret çalışmaları başlatmıştı.  
Gökçeada Kuzusunu bir marka değeri haline getirebilmek için coğrafi işaret projesini 7 Ağustosta başlatan Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğine  Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Kavruk, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim Büyükgaga, Ziraat Mühendisi Serkan Yurdabak, Veteriner Hekim Erdem Bayhan, Birlik Başkanı Ahmet Ferhan Savran, Başkan Yardımcısı İlhan Ulus, Yönetim Kurulu Üyeleri, Prof. Dr. Türker Savaş, Proje Teknik Takip Sorumluları Melek Bulut Ve Ümit Şahinler de destek verdi.
Adanın Kuzusu Marka Olacak
Dünyada son yıllarda hızla yayılmakta olan organik tarım, kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan yapılan doğal tarıma dönüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda Organik Ada ünvanını alan Gökçeada da  zeytinyağı ve sabun dışında butik çapta ev yapımı ürünler  olan kekik balı, biber salçası, peynir, yoğurt, sebze-meyve, reçel, nar ekşisi gibi ürünler organik olarak üretiliyor.  Bunların yanı sıra  Türkiye çapında satış yapan bir organik süt, yoğurt ve peynir markası bulunuyor.  Adada gerçekleştirilen bu markaların yanı sıra geçtiğimiz Ağustos ayında başlatılan çalışmalar ile Adanın kuzusu için de markalaşma yolu açıldı. Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinin girişimleri ile  başlatılan markalaşması projesi kapsamındaki coğrafi işaret çalışmaları devam ediyor.
 
Adem Y. Bağ