ADD Başkanı Akyalçın hocanın paylaşımı, kamuoyundan yorum getirdi.
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen bir etkinlikte, Çanakkale’nin gündem maddesine dönüştürülmek istenen meseleye katkı sunmak adına, Şehitler coğrafyasına geldiğini anlatıp, ‘Dersimliyim’ vurgusuyla kendini tanıtan isme verilen güzel bir yanıt olduğu değerlendirmesi alan,  ADD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın’ ın içinde okkalı ifadeler geçen paylaşımı, tam olarak şöyle idi;
 
-------------------------------------
ADD BAŞKANI AKYALÇIN HAYKIRDI;
“BAŞLATMAYIN TERÖRİST SEVGİNİZE…!”
---------------------------------------
Çanakkale’ye, metalik maden karşıtı söylem ve eylemlere destek için gelen bazı isimlerin kullandığı dil, adeta tartışma konusuna dönüştü.
Kamuoyu, “bu dil’e  verilen en güzel yanıt..” diyerek, ADD Başkanı ‘nın bir paylaşımına beğeni üzerine beğeni attı.
Bilim irfan yuvası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı da olan Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın,önceki gün “Roboski değil, Uludere.! Dersim değil, Tunceli! Amed değil, Diyarbakır! Rojova değil, Kamışlı!” ifadesini kullanmış ve eklemişti;
“ Türkiye halkları değil, TÜRK MİLLETİ! BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ! BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL! BAŞLATMAYIN TERÖRİST SEVGİNİZE!”
KAMUOYUNDAN ANINDA YORUM…    
ADD Başkanı, Yrd. Doç Dr. Akyalçın’ ın paylaşımına, kamuoyundan dikkat çeken bir değerlendirme geldi.
Birçok Çanakkaleli, ADD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akyalçın’ ın çıkışının, önemsenmesi gerektiğini savundu.
Hafta sonu, Kent Konseyi’nin  ‘Kültür ve Sanat Meclisi Bilgilendirme Genel Kurulu’ nda, kendisinin çevreci bir anne tarafından yetiştirildiğini ve her türlü çevre karşıtı etkinlikte yer almaya hazır bulunduğunu ifade eden ve ‘Dersimliyim..’ vurgusuyla kendisini tanıtan isme verilecek en güzel yanıtın, bilim insanından geldiğinin de altını çizdi.
Kamuoyunda, “Gerçek dil, işte bu. Dersim değil, Tunceli! Amed değil, Diyarbakır! Türkiye Cumhuriyetimiz gibi, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkalemiz de, kime destek verdikleri açık açık bilinen, o birilerinin babasının çitliği değil”  ifadeleriyle, dikkat çeken bir söylemin dillendiği duyumları arttı.
Erdem Sürek