İlçe Kaymakamı Mustafa Can ve Belediye Başkanı Bü-lent Erdoğan İle bir araya gelen ÇARO heyeti, Nilüfer Gölünün turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
 Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan MÜŞTERİOĞLU ve Koordinatör Çağrı Tok,  turizm adına yapılan çalışmalara destek olmak amacı ile İlçelerdeki temaslarını sürdürüyorlar. Yapılan Çalışmaları yerinde görmek  ve fikir alışverişinde  bulunmak amacı ile Biga İlçesini ziyaret eden ÇARO Yönetimi  Kaymakam Mustafa Can ve Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile bir araya geldiler. Gerçekleştirilen Kaymakamlık ziyaretinde, Biga ilçesi Kemer köyünde bulunan İÇDAŞ firmasının resmi sponsoru olduğu tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkanlar, kuzey surları, sevgililer şapeli, güney nekropol ve su kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran, Çanakkale’nin turizmde parlayan yıldızı Parion Antik Kenti ile Kalafat Köyüne bağlı Nilüfer Gölünün etkin tanıtımı hakkında konuşuldu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ÇARO heyeti ve Kaymakam Mustafa Can uzun süre sohbet ettiler. İki alanın Turizme kazandırılması için yapılan fikir alışverişinin ardından  ÇARO ile  Biga Kaymakamlığı koordinasyonuyla  çalışmaların sürdüreceği kararı alındı. Söz konuşu iki turizm alanı içinde   Önümüzdeki süreçte Biga Kaymakamlığı ve ÇARO çalışmalarına başlayacaktır. 
Biga Belediyesi ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan  ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu “Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasının ilçedeki ikinci durağı ise Biga Belediyesi oldu.  bölgenin lokomotifi olan Biga'ya gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Biga'nın saklı bir değeri olarak gördüğümüz Kalafat Köyü'ne bağlı Nilüfer Gölü ülkemizin en değerli göletlerinden biri konumunda olup dokuz farklı nilüfer türüne ev sahipliği yapmaktadır. Nilüfer Gölü'nün yanı sıra Parion antik kenti, Priapos, Mehmet Çavuş Kent Müzesi, Halim Bey Konağı, Biga Ulu Cami'ni ziyaret ederek Biga Belediye Başkanı Sn Bülent Erdoğan ile Biga'nın turizmde pay sahibi olabilmesi için görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
İlçedeki her iki kurumda da yapılan görüşmelerde, bölgenin turizm açısından gelişmesine yönelik ÇARO’nun gerçekleştirileceği projeler aktarıldı.
“Biga'da Doğa Harikası; Nilüfer Gölü”
Biga Merkez’e  yaklaşık 5 km mesafede olan  Kalafat köyü yakınlarında orman içindeki göl kümesine halk arasında Dubakadere (Derindere) ve Lipor adı verilmektedir ve bir adet nilüfer gölü bulunmaktadır.  Bu göl yağışlarla birlikte dolan, yazın çiçek açan fakat yaz sonunda tekrar kuruyan bir göldür. Son yıllarda yapılan bir proje ile Biga’nın içme suyu borularında sürekli olarak boşa akan sular bu göle yönlendirilmiş ve gölün yaz-kış sulak şekilde kalması sağlanmıştır. Göllerdeki nilüfer çiçeklerinin yarattığı manzaralar gerçekten de  görülmeye değer birer doğa harikası.
Adem Y. Bağ