MÜSİAD ‘ ın eski Başkanı Ali Osman Yıldız’ ın sosyal medya çağrısı, şu yoruma yol açtı;
“KATILMAK, YÜREK İSTER …!”
İş adamı Yıldız, sosyal medyadan; “Bütün kadın derneklerini Diyarbakır HDP İl Binasının önündeki kadınları desteklemeye davet ediyorum”  şeklinde, sosyal medyadan çağrıda bulundu.
Yıldız’ ın çağrısının; “Bu çağrıya katılım yürek ister” yorumlarını beraberinde getirdiği gözlendi.
MÜSİAD eski Başkanı Yıldız’ ın takipçileri, “Bu zamana kadar ses çıkartmadılar.Onlara kol kanat gerdiler.. Zamanla tepkilerini halk olarak gösterselerdi, bu iş buralara gelmezdi.” şeklinde ifadelerle, konuya farklı bir bakış açısı açtı.
Birçok Çanakkaleli, işadamı Yıldız’ ın çağrısına dikkat çeken değerlendirme getirdi.
ZOR SORULAR DA, BİR ‘ARSLAN’DAN…
Kürt Ana’ nın HDP binası önündeki eylemine ilişkin, dikkat çeken değerlendirmelerden birine, Futbolcu Alaattin Arslan’dan sonra,  yanıtı merak edilen soruları gündeme getirerek, yine bir Arslan  imza attı.
Çanakkaleli Sanayi esnafı Metin Arslan, MÜSİAD eski Başkanı Yıldız’ ın çağrısı ardından,  şu soruları sıraladı;“Ali Osman Yıldız Başkanım, bizim ülkemizdeki Kadın Dernekleri, STK’ lar bu işlerden uzak mı acaba? Sadece Lüks mekanlarda Kahvaltı ve Yemeklerde mi toplanıyorlar?”
---------------------------
YİNE BİR ‘ARSLAN’ VE ‘YILDIZ’,
YENİ BİR OKKALI ÇIKIŞ…
-----------------------------
Türkiye gündeminin en sıcak başlığına, Çanakkaleliler çok dikkat çekici değerlendirmeleriyle, farklı bakış açılarıyla yaklaştı.
Önceki gün, Yeşil sahaların fırtınası Alaattin Arslan, gündemin en dikkat çeken yaşanılanına vole yapmış, tabiri caiz ise ‘Arslan vuruş’ yapmıştı.
Ak Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız ise, İktidar kanadından ses vermiş,  hem  sert, hem de oldukça manidar  şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bu anneye kulak verin. Kimi CHP‘ li yöneticiler gibi, Atatürk ve Türk Bayrağı olmayan salonlarda HDP’ li siyasetçileri ziyaret edip, üç beş oy için onlara methiyeler düzmüyor.  Ana yüreğiyle, Diyarbakır’ ın göbeğinde gerçekleri birer birer yüzlerine vuruyor”  
 
 
 
Bir ‘Kürt Ana’nın, oğlunun dağa kaçırılmasına verdiği tepkiye destek niteliğini taşıyan on binlerce mesajdan en dikkat çekenlerine, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’ den dün de  yenileri eklendi.
Çanakkale sporunun Yıldız isimlerinden, futbolcu Alaattin Arslan’ ın sosyal medya çıkışı, adeta şut kıvamında olmuş,  ifadeleri fileleri delmişti.
Arslan; “Şimdi doğru yoldayız…” vurgusu ile, “ Zorla esnafa kepenk kapattıran HDP terör örgütünden, evlat acısıyla; ‘Başlarım sizin Kürdistanınıza ‘ diyerek,  teröristlere meydan okuyan Kürt Ananın ş…..lere kepenk kapattırmasına…” ifadelerini kullanıp,“Şerefsizler kadar cesur olamadığımız sürece, cesaretimizin hiç bin anlamı yoktur.  Helal size ANALARIM…” diyerek ses vermişti.
YİNE BİR YILDIZ, YENİ BİR OKKALI ÇIKIŞ…
Yeşil sahaların Yıldız’ı Alaattin Arslan, AK Parti il başkanı Av. Gültekin Yıldız gibi, hayli dikkat çeken ifadelerle gelen yeni bir değerlendirmeye,  yine bir ‘Yıldız’ isim imza attı.
 MÜSİAD’ ın eski Başkanlarından iş adamı Ali Osman Yıldız sosyal medyadan öyle bir çağrı yaptı ki, çağrıya gelen yorumlar, konuya ilişkin farklı bakış açılarına neden oldu.
Futbolcu Arslan’ ın, bir önceki gün “Nerdesiniz demokrasi ve özgürlük savunucusu zatlar..?” şeklindeki zor sorusu ardından, dün  Çanakkaleli İş adamı Ali Osman Yıldız, kişisel sosyal medya hesabının duvarına yazdıkları, “Bu çağrıya katılım yürek ister…? “ şeklinde yorumlara yol açtı.
İş adamlı Yıldız; “Bütün kadın derneklerini Diyarbakır HDP İl Binasının önündeki kdınları desteklemeye davet ediyorum” şeklinde, sosyal medyadan çağrıda bulununca, takipçilerinden yorum üzerine yoru geldi.
“Bu çağrıya katılım yürek ister” yorumuna neden Yıldız’ ın çağrısına, takipçilerinden beğeni eşliğinde önce;
”Bu zamana kadar ses çıkartmadılar,onlara kol kanat gerdiler.. Zamanla tepkilerini halk olarak gösterselerdi, bu iş buralara gelmezdi.” diyen de çıktı,
Eski İl Kültür müdürü Şinasi Haznedar gibi diyen de. Haznedar, Yıldız’ ın çağrısına; “Bir çağrı da anne babalar için “fıkıh der” önü için yapılsa daha objektif olmaz mı?” şeklindeki yorumla beni attı.
İş adamı Yıldız’ ın, yönelen bu soruya yanıtı şu iadelerle geldi; “Şinasi bey konu ile ilgili davet ettiğim bütün kadın dernekleri (dünya görüşü ne olursa olsun) ve bütün noktalardır. Yani hepsini kapsıyor. STK ların asli görevi toplumun sesini ilgili yerlere en etkili biçimde iletmektir.”
Çanakkaleli Recai Kaya, İş adamı Yıldız’ ın son değerlendirmesine; “Bu tip kadınlar ancak ve ancak ülkeyi bölmek karıştırmak için toplanır vatan millet için toplanmaz. Hain haindir. Yaşasın Türk halkı gerisi yalan.” şeklindeki ifadelerle dikkat çeken bir bakış açısıyla yaklaştı.
Kaya gibi, Çanakkaleli  Metin Arslan’ ın da yorumu hayli dikkat çekti.
Metin Arslan; “Ali Osman Yıldız Başkanım bizim ülkemizdeki Kadın Dernekleri STK Lar bu işlerden uzak mı acaba? Sadece Lüks mekanlarda Kahvaltı ve Yemeklerde mi toplanıyorlar?” şeklinde dikkat çeken başka sorulara yanıt aradı.
 Erdem Sürek