BİZDE; TERSLENDİĞİN SÜRÜCÜNÜN BİSİKLETİ EZİLİYOR,
İZMİR’DE; RİCACI OLAN YOLCUYA, ALKIŞLATAN HİZMET…!
CHP’ li İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Soyer’ in kararı, şöyle dedirtti:
“DARISI BİZİM BAŞIMIZA…!”
Kadın’a şiddet ve yaşanan cinayetler üzerine, Eskişehir ve İstanbul’ an’ un ardından, İzmir’ de de örnek kararlr daha önce uygulanmıştı.
Bir kadın cinayeti ile daha sarsılan Türkiye’de, örnek kararın müjdesi İzmir’den geldi.
CHP’ li Başkan Tunç Soyer, İzmir’de kadınların gece 10’dan sonra hangi hat veya güzergah olursa olsun şoföre söyleyerek istediği yerde inebileceğini açıkladı.
Soyer’ in, Ulaşım ve Toplu Taşıma konulu toplantıda müjdelediği bu karar, kadınların kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissetmelerini sağlamak amacıyla alındı.
İzmir’ in CHP’ li Başkanı; “Kadın yolcular yalnızca şoför arkadaşımızdan ricada bulunacaklar.
Bu kadar. ‘Ben burada inmek istiyorum’ diyecekler”  dedi.
Toplantıda ayrıca, duraklara da ‘Sigara içilmez’ amblemi koyulacağı duyuruldu.
-Bizde kordonda dahi yok, İzmir’ de tüm aktarma merkezlerinde olacak…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’ in alkışlatan bir diğer kararı ise, “Keşke bizde de olsa. Çanakkale’de bir kavuşsa ” dedirtecek türdendi.
Başkan Soyer’ in dikkat çeken bir diğer kararı şu oldu;
“Aktarma merkezlerinin hepsine de tuvalet koyacağız”
----------------------------------------
CHP’ Lİ İZMİR BELEDİYESİ’NİN KARARLARI, SORDURDU;
“BİZİM EKSİĞİMİZ NE…?”
---------------------------------------
CHP’ li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının alkışlatan kararları, Çanakkale’de: “Darısı bizim de başımıza” dedirten türden oldu.
Ulaşım ve Toplu Taşıma konulu toplantıda yaptığı açıklamaları ile adeta müjdeler saçan isim, İzmir büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer, kadınların kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissetmelerini sağlamak amacıyla alınan kararı dile getirdi.
CHP’ li Başkan Soyer; “Kadın yolcular yalnızca şoför arkadaşımızdan ricada bulunacaklar.
Bu kadar. ‘Ben burada inmek istiyorum’diyecekler”  dedi.
BİZDE, ‘ŞOFÖR SİNİRLENDİ Mİ, BİSİKLETİ EZİYOR…!”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, CHP’ li Soyer’ in aldığı kararları duyan Çanakkaleliler, geçmişten örnekleme yaptı.
“Bizde, Belediye otobüsü şoförü sinirlendi mi, öfkelendiği bisikletlinin, bisikletini ezip geçiyor.” diyerek, geçtiğimiz kış aylarında yaşanmış olayı,Demircioğlu caddesi üzerinde Eski belediye Kavşağında yaşanan, Belediye otobüsü sürücüsünün,  ezip geçtiği bisikleti anımsattı.
ÖNCE ÖFKE KONTROLÜ…
CHP’ li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alkışlatan kararından haberdar olan Çanakkale kadını; “Benzer karar bizler için de alınsa ne güzel olur. Ayrıca, böyle bir karar alındığında, muhtemel ki ciddi bir öfke kontrolü gerektirecek. Bazen toplu taşımada hizmet veren sürücülerin bizlere tavırları, bunun gerekliliğinin ispatı” diyerek, dikkat çeken değerlendirmede bulundu.
ÇIKAN KARARLAR SORDURDU; BİZİM EKSİĞİMİZ NE…?   
İzmir’de çıkan karar, CHP’ li belediye’ ye sahip Çanakkalelilere; “Bizim eksiğimiz ne?” sorusuna yanıt arattırmaya başladığı gözlendi.
Hafta sonu, internet sitelerinde ve bazı gazetelerin sanal saylarında yer bulan haber;  İzmir'de kadınların saat 22.00'den sonra istedikleri yerde otobüsten inebileceklerini anlatıyordu.
Habere göre, kadın yolcular akşam saat 22.00’den itibaren güzergah üzerinde durak harici olarak, talep etmeleri halinde otobüsten inebilecek.
Üstelik bu taleplerini, ‘şoför bey rica etsem’ cümlesi eşliğinde yaptıkları anda, isteklerini yerine gelecek.
CHP’ li Başkan Soyer, İzmir’ de yaşayan kadınları sevindiren kararı, kadınların kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissetmelerini sağlamak amacıyla aldıklarını vurguladı ve şöyle dile getirdi;
“Kadın yolcular yalnızca şoför arkadaşımızdan ricada bulunacaklar.  Bu kadar. ‘Ben burada inmek istiyorum’ diyecekler” 

Erdem Sürek