İl Başkanı Güneşhan’ ın, “CHP nin köklerinde Kuvvaye milliye vardır. Ulusal kurtuluş mücadelesi vardır. TC nin kuruluşu vardır.” şeklindeki ifadeleri üzerine ateş püskürenler, Merkez sağda ‘ ak saçlılar’ olarak bilinen isimler oldu.
 90’ yı yılların merkez sağ partilerinde, Merkez ilçe, Gençlik kolları ve İl, ilçe Başkanlıklarının Yönetim kurullarında görev alan siyasetçileri;
“Dağ’ daki teröristin hitap şekliyle, ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ ’  nden söz ederken ‘TC’ demek, 
CHP’ nin köklerinde ‘Kuvvaye Milliye vardır’ ifadesini kullanıp, ‘o da ne demek?’ sorusunu akla getirmek,
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’ nin temellerinin atıldığı, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’de, siyaset yapayım derken,  her santimetre karesi Şehit kanı ile sulanmış kutsal Vatan toprağını, tanımadan ezip geçmek demektir”  diye çıkıştı.
Güneşhan’ dan Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına kayyım atanmasına tepki de gelmişti;
“SİVİL BİR DARBEDİR…!”
-----------------------------------
CHP KURMAYININ ÇIKIŞINA,
AK SAÇLILARDAN VERYANSIN…!
---------------------------------------
Ana muhalefet CHP’ nin Çanakkale kurmaylarından İl Başkanı İsmet Güneşhan,  sosyal medya hesabından AK Parti Kurmayı Av. Bülent Turan’a yüklendi.
Güneşhan’ ın paylaşımında kaleme aldıklarına, Merkez sağda siyaset yapmış ve ‘ak saçlılar’ olarak tanımlanan  Erdoğan Değirmenci, Naim Orhan ve Oktay Kaman gibi isimlerden  dikkat çeken ifadelerle sert karşılık geldi.
CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ı hedef alıp, sosyal medya hesabından;
 “CHP nin köklerinde Kuvvaye milliye vardır. Ulusal kurtuluş mücadelesi vardır. TC nin kuruluşu vardır.” Şeklinde ifadelerin geçtiği bir açıklamaya imza attı.
Güneşhan’ ın bu ifadelerine ateş püskürenler, 90’ lı yılların Sağ iktidar partilerinde, Merkez ilçe, Gençlik kolları,  İl ve ilçe Başkanlıklarının Yönetim kurullarında görev alan siyasetçileri oldu.
Merkez sağ’da, ‘Ak saçlılar’ olarak isimlendirilen dönemin siyasetçileri, CHP il başkanı Güneşhan’ a; “Dağ’ daki teröristin hitap şekliyle, ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ ’  nden söz ederken ‘TC’ demek,   CHP’ nin köklerinde ‘Kuvvaye Milliye vardır’ ifadesini kullanıp, ‘o da ne demek?’ sorusunu akla getirmek, nhasıl bir siyasettir” diye sordu.
 Merkez sağ’ ın ak saçlıları,  “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’ nin temellerinin atıldığı, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’de;  siyaset yapayım derken, dile gelen, kaleme alınan bazı ifadeler,  inanıyoruz ki Şühedanın kemiklerini sızlatmıştır. Siyaseten dile gelen ifadeler, tarifsiz şekilde üzücüdür.
Şehrimiz siyasetçileri, ‘Kuvvaye Milliye’ diyerek, ‘Kuva-yi Milliye’ ruhunu,  dağ’daki teröristin dilinden ‘TC’ diyerek, temelleri Çanakkale Ruhuyla atılan ‘Türkiye Cumhuriyeti ‘nin özündeki ölesiye Vatan sevgisini zedelemiştir.”şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜNEŞHAN NE DEDİ…?  
Ana muhalefet CHP’ nin, Çanakkale il başkanı Güneşhan,  önceki gece, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ı hedef alan şu sözlere imza attı;
“AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan Cumhuriyet Halk Partisine maalesef yine hadsizce laf söyleme cüretinde bulunmuştur.
CHP nin köklerinde Kuvvaye milliye vardır. Ulusal kurtuluş mücadelesi vardır. TC nin kuruluşu vardır. Çok partili siyasi hayata geçiş vardır. Demokrasiyi, Sosyal Demokrasiyi bu ülkeye getiren partidir.
Demokrasiye olan inancı gereği AKP GenelBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce milletvekili sonra başbakan olmasını sağlamıştır. Çağdaş Demokratik, Laik, Sosyal hukuk devletinin güvencesidir.
Mensubun olduğu siyasi partinin 17 yıllık iktidarı döneminde ise faşizmin ayak sesleri ise her geçen gün dahada fazla hissedilmeye başlanmıştır.
TBMM nin duvarlarında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” diye yazılıdır. Maalesef daha siz bu sözün ne anlama geldiğini bile idrak edememişsiniz. En büyük irade halkın iradesidir. Herkes bu iradeye saygı gösterecektir. Saygı göstermeyenler 23 Haziran da olduğu gibi en büyük tokadı halktan yiyeceklerdir.”
KAYYIM ATAMALARINA, “SİVİL BİR DARBEDİR” YORUMU…
CHP il başkanı Güneşhan, çarpıcı bir diğer çıkışa da, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına Kayyım atanması ardından yapmıştı. Kayyım kararını ‘Sivil darbedir’ diye yorumlayan Güneşhan,  sosyal medya paylaşımında şöyle demişti;
“Halkın oylarıyla seçilmiş, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye Başkanlarının görevden alınıp yerine Kayyum atanması, halkın iradesinin yok sayılmasıdır. Bu bir sivil darbedir. Ülkemiz demokrasisine yapılan bu saldırı tek adam rejiminin en kessin örneğidir”
Erdem Sürek