AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ilk olarak Biga ilçesi Örtülüce Köyü halı saha açılış törenine katıldı. Turan’ın yanı sıra Programa AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Örtülüce köy muhtarlığı tarafından düzenlenen açılış programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı açıklamasında spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek  “Bugün çok kıymetli bir yatırımın açılışı için bir aradayız ama açılışın rakamı büyüklüğü bir yana şu çok önemli; 2002 yılında bundan 17 yıl önce tüm Çanakkale’de lisanslı sporcu sayısı 642. Şu 17 yılda futbol sahaları, voleybol, basketbol sahaları, teşvikler, projeler, çalışmalar ile her alanda adım attık. Alt yapımızı güçlendirdik. Öğretmenlerimizi buralara getirdik. Öğrencilerimizi teşvik ettik. 2019 yılı başı itibariyle şuan Çanakkale’mizde 33 bin 750 tane lisanslı sporcumuz var. 642 olan sayı 33 bin 750 olmuş. 650’yi 700, bin yapmışız demiyorum.” Dedi.

“Spor Demek Daha Az Uyuşturucu Daha Az Problem Demek”


Turan konuşmasının devamında Spor ve Bağımlılık ilişkisine de değinerek “Köylerde bu imkanlar olmasa, öğretmenler, öğrenciler teşvik edilmese, muhtarlar kurum müdürleri omuz vermese bu olur muydu? Çanakkale’de 30 binden fazla lisanslı sporcu olması demek daha az uyuşturucu, kavga demek. Daha az problem demek. Bunlar çok kıymetli işler. Keşke imkan olsa da her köye, her okula bunları yapsak. Onu da yapacağız inşallah yavaş yavaş. Biga İdiriskoru köyü, Ağa köy, yol indi, elmalı köyü ve Örtülüce Köyüne bu halı sahaları yaptık. Yeni yıl içerisinde daha da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Çanakkale’yi Geri Götürecek Adımlardan Vazgeçin”
Turan, Çanakkale için  bazı eylemelerde bulunanlara da seslenerek “ Biz bu işleri yaparken eylem yapan, Çanakkale adını kötüleyen insanlara rağmen diyorum ki siyaset hizmetle olur kardeşim. Siyaset kavgayla, polemikle değil üreterek olur kardeşim. Türkiye’de madem 4 yıl seçim olmayacak, herkes aynaya baksın, herkes kendine gelsin, Çanakkale’mizi tarımda, turizmde geri götürecek adımlardan vaz geçin. Tarihte, turizmde, sanayide sporda çok kıymetli bu memleket için. Hepsini büyütmek bizim görevimiz” dedi.
 
Balıklıçeşme Sağlık Ocağı Açıldı
Halı saha açılışının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ve Beraberindekiler Yine Biga İlçesi Balıklıçeşme Köyü sağlık ocağının açılışına katıldılar.  Yapılan yatırımlarla sağlıkta önemli adımlar atılan Çanakkale‘de sağlık ocakları bile hastane gibi hizmet vermeye başladı. Bu hizmetler kapsamında Çanakkale’nin en büyük İlçesi Biga’ya Bağlı Balıklıçeşme Sağlık Ocağı da hayata geçirildi.
Biga Balıklıçeşme Sağlık Ocağı açılışına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mehmet Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı idari ve daire kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.  Balıklıçeşme Köyü Sağlık Ocağının açılışında sağlıkta önce insan diyen anlayışın en özel yansımasının birisi olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Hep ifade ediyorum bizler Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekilleriyiz. Bu halk bizi hep baş tacı yaptı. Kimin ne derdi varsa çözmek en büyük gururum bizim. Sağlıkta son dönemde çok büyük dönüşüm yaşıyoruz. Çanakkale merkez üniversite hastanemiz, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemiz, Biga, Lapseki, Yenice, Ezine, Ayvacık hastanelerimiz, Çan hastanesi inşaatı devam ediyor. tüm ilçelerimizde yeni hastaneler açtık. Önceden ufacık bir operasyon için İstanbul’a Ankara’ya giderdik, şimdi ya Biga’da yada Çanakkale’de bu işleri yapıyoruz. Ama şimdi daha küçük ölçekli operasyonları, muayeneleri bu küçük ölçekli sağlık ocaklarımızda yapalım istiyoruz. En azından sağlıkla ilgili sorunlarımızın bir kısmını burada çözülsün istiyoruz. Eski bir sağlık evimiz vardı yıkılıdı bu güzel bina ortaya çıktı. 2 bin 200 metre kare alan içerisinde 430 metre kapalı alanı olan güzel bir sağlık ocağı oldu. 1 milyon 600 bin TL yatırım bedeli olan bir hastane. 4 hekim 2 polikinlik, bir gebe izleme odası, emzirme odası, laboratuvar gibi bir çok alanda hizmet edecek güzel bir sağlık merkezi oldu. “dedi.
 
Adem Y. Bağ