Okulların tatile girmesinin ardından yenileme çalışmaları başlatıldı.  İl genelinde yapılan çalışmalarla kimi okullar tadilata girerken kimi okullar da fiziki yenilemeye gidildi. Yeni eğitim Öğretim döneminde  daha iyi girmek için yapılan çalışmaları denetlemek ve incelemelerde bulunmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlü Ferhat Yılmaz ve İl Özel İdaresi Gene Sekreteri Abdullah Köklü köylerde incelemelerde bulundu.

2018 - 2019  Eğitim öğretim yılının tamamlanması ile yeni dönemde öğrencilere daha sağlıklı ortamlarda ders vermek amacı ile  bazı okullar tadilata girerken bazı okullar da yeniden inşa ediliyor. Gerek şehir merkezinde, gerekse köylerde yapılan bu yenilik çalışmalarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlü Ferhat Yılmaz ve İl Özel İdaresi Gene Sekreteri Abdullah Köklü bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.
Bu ziyaretler kapsamında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz Yenice İlçesini ziyaret ederek burada yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulundular.  Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal ilçe merkezinde inşaatı devam eden Yeşilyurt İlkokulu/ Ortaokulu ile Gündoğdu, Kayatepe, Hamdibey, Kalkım, Akçakoyun Köylerindeki okullarda incelemelerde bulunarak bilgiler verdi.
 
Şerife Erdem