Birçok  Poliklinik ile hizmet verilen hastane ile ilgili zaman zaman ‘Millet Bahçesi olacak’ denilse de  Şehir Merkezinde Geniş bir alana sahip Hastane alanı ile ilgili somut bir adım atılmış değil.
2 Ekim 2017’de yeni binasına taşınan ve hizmet vermeye başlayan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yaklaşık iki senedir vatandaşlara hizmet veriyor. Hastanenin açılması ile polikliniklerin büyük bir bölümü yeni hastaneye götürülürken, Merkezde bulunan eski hastanede de 15 poliklinik hizmet vermeye devam ediyor. Zaman zaman kentte tartışma konusuna dönen Eski hastanenin akıbetinin ne olacağı da hala net değil. Bazı kesim en azından acil servis olsun derken, zaman zaman da Millet bahçesi olma konusu ile gündeme geliyor.  Kent Merkezinde büyük bir alana sahip hastanenin ne olacağı izse henüz net değil.
 Çanakkale Devlet Hastanesi Merkez Binasın da bulunan çoğu poliklinik Mehmet Akif Ersoy Binası açılmasından dolayı  taşınmıştı. Fakat bazı polikliniklerde  belli günler de hizmet veren Merkez Binası’nın, Mehmet Akif Ersoy Binasına taşınması ve Merkez Binası’nın Millet Bahçesi yapılması iddialar arasında. Haftanın belirli günlerinde  hizmet vermeye devam eden ama belli doktor yetersizliğine de sebebiyet veren Merkez Binası’nın ne olacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Akıbeti Belli Değil
Merkez Bina da şuan aktif olarak  Psikiyatri, Fizik tedavi, Göz hastalıkları, Dermatoloji ve uyku branşlarının  yataklı servisleri sağlık hizmetlerinde  hizmet vermesine karşın bazı doktorlar iki bina arasında mekik dokumak zorunda kalıyor. Belli günler de hizmet vermesinden dolayı doğan doktor yetersizliğinden bir karmaşıklık söz konusu. Bu karmaşıklığı önlemek ve bütün poliklinikleri bir arada toplama adına Merkez Binasının, Mehmet Akif Ersoy Binasına taşınması ve Merkez Binasının Millet Bahçesi yapılması iddiaları gündemde. Fakat bu iddiaların ne zaman netleşeceği ve iki binanın akıbeti şimdilik bilinmiyor.
 
Adem Y. Bağ