Çanakkaleli kadın hemşehri, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Ana muhalefet’e yüklenmiş, “CHP, ABD ve İSRAİL’ in yanında…!” demişti.
Kadın hemşehri, maden sahasında kesilen ağaçlara gösterilen tepkinin, Erenköy sırtlarında gerçekleşen kesime gösterilmediğine dikkat çekti. Şok iddiada bulundu;
“Erenköy (İntepe) sırtlarındaki 600 dönüm ağaçlık alanda, 6 adet rüzgar santrali yapımı için, Çanakkale Belediyesi’nin geçen dönem encümeni, yeşil alanı yabancılara peşkeş çekti.”
Rüzgar enerji Santrali için, Almanya, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde, 1 rüzgar santralinin işgal edeceği alanın 100 metre kare olarak belirlendiğine dikkat çeken kadın hemşehri;
“Bu ülkeler, bir santral için kesinlikle 101 metre kare tahsis etmiyor.
Ya bizde?  İntepe’ de, 6 adet rüzgar santraline, 600 metre kare alan tahsis edildi.” dedi.
Çanakkaleli kadın hemşehrinin,  Maden karşıtı çevrecilerin, Balaban mevkiindeki etkinlikleri, Su nöbeti için kullandığı bir ifadesi de hayli dikkat çekici olmuştu. İşte o ifade;  
“Ya, maskeli sahtekarların peşine takılıp altın madenine nöbete gidersiniz.
Ya, çocuklarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için mücadele edersiniz.”
-------------------------------------------------
ÇEVRECİ SÖYLEM VE EYLEMLERE, ÇANAKKALELİ HEMŞEHRİDEN SORU;
“ERENKÖY’DE KESİLENLER,
AĞAÇ DEĞİL Mİ…?”
------------------------------------------
Metalik maden aramalarına ilişkin gösterilen Çevreci tepkiyi örnek gösteren Çanakkaleli hemşhri, dikkat çeken bir diğer çıkışa daha imza attı.
Erenköy (İntepe) sırtlarında, rüzgar enerjisi santrali kurulması amacıyla, yüzlerce dönüm arazinin kelleştirildiğini, ağaçların köklendiğini hatırlatan kadın hemşehri; “ACABA KİMİN BASKISI İLE, 1 SANTRALE 600 METRE KARE ALAN TAHSİS EDİLDİ…?” diye sordu.
 
Geçen dönem, CHP’ li Çanakkale Belediye’ si Meclisi’ nden çıkan onay ile tahsis edilen arazide yüzlerce ağacın kesildiğini ileri süren Çanakkaleli hemşehri; “İddia o ki, bir baskı ile onay çıkmış. Hiçbir peşkeş çekme karşılıksız, çıkarsız yapılmaz.” Şeklinde sözlerle, sosyal medya hesabından sesini yükseltti.
Erenköy sırtlarında kurulması planlanan 6 adet Rüzgar enerji santralinden bahisle, paylaşımında bir dizi örneklemede bulan Çanakkaleli kadın hemşehri;
“Almanya, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde, 1 rüzgar santralinin işgal edeceği alan 100 metre kare olarak belirlemiştir. Bir santral için kesinlikle 101 metre kare alan tahsis edilmiyor
Erenkey (İntepe) ’ de  için 6 adet rüzgar santraline 600 metre kare alan tahsis ne demektir?
Ama CHP li Çanakkale belediyesi mücavir alanı içersindeki Çanakkale’ nin en güzel seyir alanı olan yerde, bir yabancı firmaya 600 dönüm ağaçlıklı alan tahsis ediyor. Bu rant anlaşması değil de nedir?
20 sene sonra bu peşkeşe imza atan CHP li encümen azalarının, ki;  4 kişi bunlar,  olası ki orada onlarca villası olacak.
 Bu rüzgar santrali alanı betonlaşırken, CHP ‘ liler hangi pankartları ellerine alıp kimi protesto edecekler acaba?”
KADIN HEMŞEHRİ,  MAKAM VERİP SUÇLADI…
Erenköy sırtlarındaki alanı, Meclis kararıyla rüzgar santrallerine tahsis eden CHP’ li Çanakkale Belediyesi Meclisinin,  baskı ile tahsis oluru verdiğini ileri süren kadın hemşehri,  sosyal medya paylaşımında, sorumlu olarak da isim zikretti.  “Başkan yardımcısı ” dedi.
 Erdem Sürek