Geçiş aralıklarının İl Trafik Komisyonu  Kararı ile kapatılması bir yandan tepki gösterirken bir yandan da yeniden açılması için imza kampanyası başlatılıyor.  Bu yerlerden biri olan Barbaros Mahallesi ve Atatürk Caddesi üzerindeki  yaya geçidi ve otobüs durağının tekrar açılması  için  mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı.
Yayaların güvenliği ve trafik akışının devamlılığı için yapılan çalışma kapsamında Barbaros Mahallesi ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidi ve otobüs durağı(müze durağı) kaldırıldı. Fakat vatandaşlar yaya geçidi ve otobüs durağının kaldırılmasından rahatsız. Karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşayan vatandaşlar yakın mesafede yaya geçidi olmamasından dolayı yarım metrelik refüjlerden atlamak zorunda kalıyorlar. Bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiren mahalle sakinleri kapatılan yaya geçidi ve otobüs durağı için şu nedenle imza kampanyası başlattı:
Kampanya dilekçesinde şu ifadeler yer aldı “İlimiz merkez Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Yeni Kordon giriş noktasında bulunan yaya geçidi ve otobüs durağı kapatılmış olup bu geçidi ve otobüs kullanmada büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Okulların açılmasıyla bu sıkıntılar artacaktır. İlgili noktanın komisyonunuzca tekrar değerlendirilerek, Barbaros Mahallesi sakinleri olarak yaya geçidi ve otobüs durağımızın tekrar eski haline getirilmesini istiyoruz gereğinin yapılmasını arz ederiz” denildi.

İmza Sayısı  300’ü Geçti
Mahalleli tarafından  durak ve geçişin yeniden açılması için Başlatılan imza kampanyasına 300’e yakın kişi destek verdi. İmza kampanyasının toplayan Ali Satılmışoğlu kapatılan yaya geçidi ve otobüs durağının kapatılmasına tepkisini dile getirdi. Satılmışoğlu, “Mahalle sakinleri durak ve yaya geçidinin kaldırılmasına aşırı tepkili. Ama önemli olan yaya geçidinin kapatılması. Ne yapılabilirdi önce alt yapısı hazırlanırdı. Alt geçit mi, asansörlü bir üst geçit mi? Yaparsın ondan sonra istersen buraya set çek. Buradan geçenlere ya da bu yolu kullanan insanlara, çevreye gerçekten ihtiyaç olup olmadığı sorulması gerekilirdi. Biz burayı kapattığımız zaman burada yaşayan insanların yaşamını etkileyecek mi? etkilemeyecek mi? Hasta ve engeli bulunan insanlar var. Nasıl geçecekler karşıya?” dedi.

“Engelli Vatandaşlar Mağdur”
Durağın ve geçidin engelli ve yaşlı vatandaşlar tarafından da yoğun olarak kullanıldığını, yapılan yeni düzenleme ile  özellikle engellilerin metrelerce öteye gitmek zorunda olduğunu ve mağdur olduklarını belirten Ali Satılmışoğlu “Normalde belediye otobüsleri engellilere hizmet verecek şekilde düzenlenmiş, dizayn edilmiş. Fakat şimdi metrelerce öte de bulunan diğer durağa gitmek zorunda. Trafiği ya da insan hayatını engelleyen bir şey varsa kes tamam. Ama önce ona göre bir şey hazırla ona göre yap. Vatandaşın gerçekten ihtiyacına karşılık verebiliyor musun? Onu sorgulamak lazım. Bunu böyle yaptığında üst geçitte yapman lazım öncelikle. Asansörlü bir üst geçit olacak ki yaşlısı, engeli bulunan vatandaş, anne çocuk arabasıyla veyahut pazar arabasıyla geçilmesi gerek. Hepsi sorun. Üstler bu durumdan bir haber” dedi.

 “Canlarını Tehlikeye Atıyorlar”
Ali Satılmışoğlu konuşmasının devamında “ Çocuk, yaşlı, genç herkes kapatılan refüjden atlamak zorunda kalırken canlarını da tehlikeye atıyorlar. Mahalle sakinleri bu durumun bir an önce son bulup düzeltilip yaya geçidinin ve durağın eski haline getirilmesini bekliyor. İmza kampanyasının 1000 kişiye ulaşması halinde gereğinin yapılacak. Mahallelinin kampanyaya desteği tam. Gerekli imzanın toplanıldığında gereğinin yapılacağından umutluyum” dedi.
 
Cuma Deren